Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2009

LEOPARD FOR BEST ACTOR:ANTONIS KAFETZOPOULOS IN AKADIMIA PLATONOS BY FILIPPOS TSITOS, GREECE/GERMANY...ΧΡΥΣΗ ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ!!!

Η «Ακαδημία Πλάτωνος» υπογράφεται από τον Φίλιππο Τσίτο στη σκηνοθεσία, τον Αλέξη Καρδαρά στο σενάριο και τον Αντώνη Καφετζόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το στόρι πανέξυπνο και αλληγορικό.

Η μητέρα ενός απελπισμένου Έλληνα ψιλικατζή αρχίζει να μιλάει αλβανικά και να θεωρεί παιδί της τυχαίο Αλβανό! Από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο- το τέταρτο πιο σπουδαίο της Ευρώπης έπειτα από Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, το οποίο διεξάγεται κάθε πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστουκέρδισε τρία βραβεία. Ανδρικού ρόλου (στον Καφετζόπουλο), το Οικουμενικό και το Βραβείο Νέων. «Αυτό που άρεσε στο κοινό, όπως μου έλεγε ο κόσμος που με πλησίαζε στον δρόμο και μου έδινε συγχαρητήρια, είναι ότι είδαμε το θέμα όχι όπως έχουν συνηθίσει να το βλέπουν, σαν σοσιαλιστικό δράμα ή σαν ταινία βίας ή σαν ταινία πολύ σοβαρή, αλλά σαν ειρωνική κωμωδία. Ήταν δηλαδή ένα βαρύ θέμα με αντιμετώπιση ελαφριά, χωρίς όμως να χάνει το βάρος του», λέει ο Φίλιππος Τσίτος.
Η ελληνική πρεμιέρα της «Ακαδημίας» ορίστηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου στις «Νύχτες πρεμιέρας» και από τον Νοέμβριο θα προβάλλεται στις αίθουσες. Μετά τον διπλό θρίαμβο του «Κυνόδοντα» στις Κάννες και την αμερικανική επιτυχία του Ντένη Ηλιάδη, το σερί των επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου συνεχίζεται. Η Πολιτεία κοιμάται, το νέο κύμα βρυχάται!Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΑ;;;
ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗNΑΡΑΔΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΗΣ 7ΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΚΕΤΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
17-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: