Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ PASOK.GR,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV...

Ας δουμε καποια σημεια της επιστολης του Γωργου Παπανδρεου,που δημοσιευτηκε σημερα το πρωι μεσα απο το site του κομματος.

Από τις πρώτες μέρες της επόμενης διακυβέρνησης του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε σε καίρια βήματα αποκατάστασης των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής:

Πρώτον, μειώνοντας δραστικά τις εκλογικές δαπάνες με τη ριζική αλλαγή του εκλογικού συστήματος και το σπάσιμο των αχανών εκλογικών περιφερειών σε μονοεδρικές.
Έτσι θα ελαχιστοποιηθεί η ροή «μαύρου πολιτικού χρήματος» και θα θωρακίσουμε την ανεξαρτησία της πολιτικής και του πολιτικού, από επιχειρηματικά, επικοινωνιακά και άλλα εξωθεσμικά κέντρα ισχύος και επιρροής.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ,
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;;;


Δεύτερον, χτυπώντας αποφασιστικά το «μαύρο» πολιτικό χρήμα. Όλες οι πηγές χρηματοδότησης των κομμάτων διαφανείς. Οι ιδιωτικές εισφορές υποχρεωτικά ονομαστικοποιημένες και μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Ο πολίτης για να μας εμπιστευτεί θα πρέπει να έχει την δυνατότητα να μας ελέγξει.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ...ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΥΡΟ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΠΟΤΕ...

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΟ,ΕΙΣΡΟΗ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ...

Τρίτον, βάζοντας τέρμα στην αδιαφάνεια και στη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι.
Όλες οι υπογραφές υπουργών και όλες οι πράξεις του Δημοσίου, που αφορούν σε προμήθειες, παροχές υπηρεσιών προς το Δημόσιο, αναθέσεις ή χρηματοδοτήσεις, προσλήψεις, να βρίσκονται, υποχρεωτικά, σε δημόσια θέα στο διαδίκτυο.
Χρήματα, όπως τα 28 δισεκατομμύρια που δόθηκαν πρόσφατα στις τράπεζες, οι προμήθειες στα νοσοκομεία, οι πωλήσεις δημόσιας γης, όλα θα τα βλέπει ο κάθε Έλληνας στο διαδίκτυο.
Τα ίδια θα ισχύουν και για την Αυτοδιοίκηση.

ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΕΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΤΛ...ΣΤΟ INTERNET..ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...

Τέταρτον, τιμωρώντας παραδειγματικά τους δημόσιους λειτουργούς που δεν δικαιολογούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Με ριζική αναμόρφωση του θεσμού του πόθεν έσχες ώστε εκείνοι που θα βρεθούν ότι δεν έχουν δηλώσει περιουσιακά τους στοιχεία, να τα χάνουν. Να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.
Είναι μόνο τέσσερα από μια πλειάδα μέτρων που έχουμε επεξεργαστεί. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι τα περισσότερα μέτρα υπέρ της διαφάνειας δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ. Προϋποθέτουν μόνο πολιτική βούληση.

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ...

Ένας ο γενικός μας κανόνας: Διαφάνεια παντού. Σε κάθε απόφαση, για κάθε ευρώ, για κάθε πρόσωπο. Καμία απόφαση εν κρυπτώ, χωρίς έλεγχο.

ΩΡΑΙΑ,ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ:SIEMENS,MAN,ΤΣΟΥΚΑΤΟ,
ΒΕΡΕΛΗ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΟΤΣΑΛΑΝ,
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ,
ΙΜΙΑ,ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ,
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΑΤΕ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΕ" ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΑ BLOG ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...


ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΔΙΑ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ...


ΠΡΕΖΑ TV
21-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: