Σάββατο, Αυγούστου 08, 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ...ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS.ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ...

Διπλός αντιπερισπασμός του Μιχάλη Χριστοφοράκου λίγο πριν από την απόφαση του Εφετείου Μονάχου για το αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φυγόδικος στην Ελλάδα πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ηellas, καταδικάστηκε στο Μόναχο με ένταλμα επιβολής ποινής για δωροδοκία ελληνικών κομμάτων.
Έτσι διασφαλίζει «δεδικασμένο» για αδικήματα της περιόδου 2004-2007 που δεν έχουν παραγραφεί. Η περίοδος αυτή δεν συμπεριελήφθη στα δύο εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε εις βάρος του ο ανακριτής κ. Ζαγοριανός και μετά την καταδίκη του στο Μόναχο ο Μ. Χριστοφοράκος- ακόμα και αν εκδοθεί- δεν μπορεί πλέον να διωχθεί και στην Ελλάδα για τα ίδια αδικήματα.

Παράλληλα ετοιμάζεται πυρετωδώς η προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας καθώς το Εφετείο του Μονάχου θα ακολουθήσει, όπως όλα δείχνουν, την εισήγηση της Γενικής Εισαγγελίας για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Τετάρτη η εισαγγελέας του Μονάχου Χίλντεγκαρτ Μπόιμλερ-Χεσλ αιτήθηκε να εκδοθεί ένταλμα επιβολής ποινής κατά του Μ. Χριστοφοράκου για δωροδοκία ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Η ποινή που του επιβάλλεται είναι φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 750.000 ευρώ που θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς. Στην επιλογή του εντάλματος επιβολής ποινής- εκδίδεται από δικαστήριο έπειτα από αίτηση του εισαγγελέως χωρίς ακροαματική διαδικασία για πταισματικές παραβάσεις και ελαφρά πλημμελήματα - κατέληξε η κ. Μπόιμλερ-Χεσλ ολοκληρώνοντας την προανακριτική εξέταση του κ. Χριστοφοράκου. Η Γερμανίδα εφέτης εισαγγελέας που χειρίζεται το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens ανέκρινε τον κ. Χριστοφοράκο από τις αρχές Ιουλίου και έκρινε τελικά ότι δεν είναι τόσο σημαντική υπόθεση για να αρχίσει κανονική διαδικασία και να ακολουθήσει απαγγελία κατηγορίας και δίκη. Αμέσως μετά τη σύλληψη στις 25 Ιουνίου και παράλληλα με την υπόθεση έκδοσής του στην Ελλάδα, η υπεράσπιση του Μ. Χριστοφοράκου είχε συμπεριλάβει στη στρατηγική της την καταδίκη του στη Γερμανία.

Η κατηγορία της δωροδοκίας πολιτικών κομμάτων αφορά στο 2% του τζίρου της Siemens Ηellas που διέθετε ο Μ. Χριστοφοράκος για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου» στην Ελλάδα. Και προκειμένου να «αποσπάσει» την καταδίκη από τη Μπόιμλερ-Χεσλ, το ένταλμα επιβολής ποινής καλύπτει και το 2% από συμβάσεις προηγούμενων ετών με τον ΟΤΕ που διαχειρίστηκε ο πρώην διευθυντής της Siemens. Ο Χριστοφοράκος όμως απορρίπτει την κατηγορία της δωροδοκίας και μιλά μόνο για «ενισχύσεις» στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα. Επειδή δε μία καταδίκη του, έστω και με ένταλμα επιβολής ποινής, ενέχει τον κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με αξιώσεις αποζημιώσεων, οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου υπέβαλαν προληπτικά προσφυγή κατά του εντάλματος, το οποίο για τον λόγο αυτόν δεν είναι ακόμη εκτελεστό.

Προς το παρόν το ένταλμα λειτουργεί για τον Μ. Χριστοφοράκο ως «δίχτυ ασφαλείας». Σε περίπτωση που εκδοθεί στην Ελλάδα, αποσύρει την προσφυγή και υλοποιείται αμέσως το ένταλμα επιβολής ποινής. Έτσι διασφαλίζει στην Ελλάδα την ασπίδα του «δεδικασμένου» για την περίοδο 2004-2007. Αν επιτύχει να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του, τότε θα συνεχίσει τη δικαστική μάχη κατά του εντάλματος επιβολής ποινής σε μία κανονική πλέον διαδικασία με την κλήτευση μαρτύρων και την εξέταση εμπειρογνωμόνων. Η διαδικασία αυτή «ακόμα και στη Γερμανία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και έναν χρόνο», όπως λέει ο συνήγορός του Μ. Χριστοφοράκου Στέφαν Κουρζάβε. Και όσο χρόνο θα εκκρεμεί εις βάρος του ανοιχτή διαδικασία στη Γερμανία, δεν θα είναι εφικτή και η έκδοσή του στην Ελλάδα.

ΜΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ...ΔΕΝ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ...
ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ,ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΕΔΕΙΝΕ ΣΕ 12 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

ΜΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ "ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;;;;

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η SIEMENS ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
8-8-2009

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: