Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ TROKTIKO....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ...

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας ενός από τα πιο δημοφιλή ελληνικά ιστολόγια αποφάσισε η Google εξετάζοντας την «πιθανή παραβίαση των Όρων Υπηρεσιών του Blogger.com». Το μέτρο αυτό λαμβάνεται συνήθως όταν έχουν υπάρξει σχετικές διαμαρτυρίες για παραβιάσεις που αφορούν την ορθή χρήση ενός ιστολόγιου όπως αυτή περιγράφεται από την Google η οποία απαγορεύει το πορνογραφικό, χυδαίο, προσβλητικό και βίαιο περιεχόμενο αλλά και το περιεχόμενο που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα, ιδιωτικές πληροφορίες κλπ . Η λειτουργία αποκαταστάθηκε πλήρως αργά τη νύχτα.

Το Troktiko, ένα από τα πιο γνωστά αλλά και αμφιλεγόμενα ιστολόγια της ελληνικής «μπλογκόσφαιρας», έχει κατά καιρούς κάνει κάποιες σημαντικές αποκαλύψεις έχει όμως κατηγορηθεί και για τη δημοσίευση ανυπόστατων «ειδήσεων» ενώ τους τελευταίους μήνες κάλυπτε με συνεχή ροή ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι διαχειριστές του ιστολόγιου κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον τους από συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία προέρχονται από τον εκδοτικό χώρο αλλά και από το χώρο της πολιτικής.
Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Troktiko δεν είναι η πρώτη το τελευταίο διάστημα καθώς έχει προηγηθεί το κλείσιμο κάποιων ακόμη ειδησεογραφικών ιστολογίων, πράγμα που έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη ένταση στην ελληνική, διαδικτυακή κοινότητα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ευρύτερο σχέδιο «φίμωσης» των μπλογκ και των άλλων μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ EMAILS ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΠΡΕΖΑ TV
7-8-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βάλε και το link. Η εικόνα δεν είναι ευανάγνωστη.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=70707

Ανώνυμος είπε...

Τί τρέχει με το indymedia?
Γιατί ξαφνικά δεν μπορούμε να μπούμε σήμερα??

Ανώνυμος είπε...

κι εγω δεν μπορω να μπω!τρεχει κατι?

ilios είπε...

Το indymedia έκλεισε αυτή είναι είδηση, όσο για το troktiko και κάτι έγινε.