Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 16ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ...

Ν' απελευθερωθούν άμεσα οι 16 Αφγανοί εξαθλιωμένοι μετανάστες που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας εδώ και δύο μήνες, ζητούν εκπρόσωποι φορέων της πόλης του Αγρινίου και της Λευκάδας.
Μόνο τους αδίκημα, τονίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών, είναι η προσφυγιά τους και ζητούν την απελευθέρωσή τους, την εξασφάλιση στέγης, τροφής και ασφαλούς μετακίνησης στον τόπο προορισμού τους.

Το Αγρίνιο, σημειώνουν, αποτελεί μια πόλη που το 10% περίπου αποτελείται από μετανάστες και τίθεται ενάντια «στους οπαδούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του αγκαθοσυρματοπλεγμένου χώρου στοιβάγματος».
Μάλιστα διοργανώνεται ενημερωτική συζήτηση για το θέμα των προσφύγων στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Κοκκινοσκουφίτσα» την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Δημοκρατίας (Θέμιδος 4).

Συμμετέχουν: Αφγανός πρόσφυγας, από τον καταυλισμό Πάτρας, ο Μεξικανός Κριστιάν Σαντιέγκο για το προσφυγικό ζήτημα των ΗΠΑ, η Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος, μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, ο Βασίλης Λαδάς, συγγραφέας του βιβλίου «Μουσαφεράτ», ο Φιλήμονας Πατσάκης, από την εφημερίδα «Βαβυλωνία». Το βράδυ του Σαββάτου στις 9.30 διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης φανκ-τζαζ. Πληροφορίες: 6942476998.

ΠΛΕΟΝ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΕΝΟΧΟΣ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ...
ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
22-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: