Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

9-NINE- by Tim Burton:Η ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ TIM BURTON ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ...9-9-09



O μετρ του γκόθικ animation Τιμ Μπάρτον επιστρέφει στο είδος του... αυτή τη φορά ως παραγωγός στην ταινία «9». Η ταινία περιστρέφεται γύρω από μία μικρή κουρελιασμένη πάνινη κούκλα. τον 9, που αποκτά σάρκα και οστά σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί.

Όταν ο 9 ανακαλύπτει μια μικρή κοινωνία όμοιών του, που λειτουργεί σαν κρυψώνα από τρομακτικές μηχανές, τους πείθει πως η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι να σταματήσουν να κρύβονται και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τον λόγο για τον οποίο οι μηχανές θέλουν να τους καταστρέψουν.

Ο Τιμ Μπάρτον σε σχετική συνέντευξη ανέφερε για το "9": «Ενιωσα πως πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική animation ταινία, γι΄αυτό και ανέλαβα την παραγωγή της... Στην πραγματικότητα ποτέ δεν σκέφτηκα πως πρόκειται για κινούμενα σχέδια. Ωστόσο, πρόκειται για μία πολύ απλή ιστορία. Εννοώ πως έχει μεν να κάνει με ένα μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν αλλά στην πραγματικότητα αφηγείται μία πολύ ανθρώπινη ιστορία με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αυτό ακριβώς αγάπησα σ΄αυτή, αυτή την ήρεμη ανθρωπιά που ένιωσα πως αποπνέει....».

Σχετικά με το ύφος της ταινίας ανέφερε πως του ταιριάζει απόλυτα, καθώς αποπνέει την αίσθηση της βαρύτητας που αποπνέει η stop-motion τεχνική της οποίας είναι μεγάλος φαν, ενώ παραδέχτηκε πως του αρέσει πολύ ο τρόπος που η ...σατανική τεχνολογία εισχωρεί μέσα του αθόρυβα. «Εχουμε δει όλοι χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα στο «Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων» όπου έχεις ήρωα χωρίς βολβούς ματιών. Και πάντα στο στούντιο υπάρχει η διαφωνία του «μα καλά πως μπορείς να έχεις χαρακτήρα χωρίς μάτια;». Και αυτό όμως έχει από μόνο του μια δυναμική. Και μου αρέσει αυτή η πρόκληση και πιστεύω πως ο Σέιν έκανε τρομερή σκηνοθετική δουλειά επιλέγοντας χαρακτήρες που δεν είναι άνθρωποι ακριβώς, απλώς είναι ένα είδος περίεργων χαρακτήρων, δίνοντάς τους ένα συναισθηματικό υπόβαθρο που εμένα τουλάχιστον με εξέπληξε» κατέληξε.

Γεωργία Οικονόμου

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: