Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!

Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ,ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ...
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ.

Το υπουργείο Παιδείας ζητά από τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ να επιστρέψουν στις θέσεις τους στην Επιτροπή, η οποία έχει έργο την αδειοδότηση των κολεγίων και των εργαστηρίων ελεύθερων σπουδών. Και αυτό διότι η ηγεσία του υπουργείου δεν έχει κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις τους. Την ίδια στιγμή, πανεπιστημιακοί και διδάσκοντες στα ΤΕΙ επρόκειτο χθες να καταθέσουν αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά των αδειών ίδρυσης των 41 κολεγίων, που έχουν πρόσφατα χορηγηθεί από το υπ. Παιδείας. Στην πρωτοβουλία των δύο ομοσπονδιών συμπαρατάσσονται οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι ΤΕΙ. Ειδικότερα, για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της 9μελούς επιτροπής, και χθες το ΥΠΕΠΘ ενημέρωσε σχετικά τον κ. Δημήτριο Βασιλείου ως εκπρόσωπο των πανεπιστημίων, και την κ. Αλεξάνδρα Αδάμη- Βάρκα ως εκπρόσωπο των ΤΕΙ. Ο υπουργός κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος δεν έχει δεχθεί τις παραιτήσεις των εκπροσώπων των ΑΕΙ (και των αντικαταστατών τους), διότι «προηγουμένως είχαν ερωτηθεί εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οπότε η στάση τους πρέπει να υπαγορεύθηκε, εκ των υστέρων, από σκοπιμότητες» όπως ανέφερε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΠΘ. Οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ, πάντως, επιμένουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τον ορισμό τους στην Επιτροπή. Από την άλλη, πηγές του ΥΠΕΠΘ δήλωσαν ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει με τα υπόλοιπα επτά μέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2009


kathimerini

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

λοιπον επειδη με έχει κουράσει ολος αυτος ο ντόρος με τα κολλέγια, σου λέω ότι πουθενα στον κόσμο δεν είναι παράνομα το ιδιωτικα πανεπιστήμια , οπως δεν είναι στη χώρα μας και τα ιδιωτικά σχολεία . Αν λοιπον δεν θέλουμε ιδιωτικα πανεπιστήμια, ας καταργήσουμε και τα ιδιωτικα σχολεία. Αλλα τώρα που το σκέφτομαι , αν υπάρχουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια λίγο τα φροντιστήρια νομίζω ότι θα χάσουν κάποιους πελάτες , δεν νομίζετε? ΥΓ εγω που τα γράφω αυτα φοιτησα σε ελληνικο πανεπιστήμιο , ετσι για να μην έχουμε παρεξηγήσεις ..