Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΘΑ ΒΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ,ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ...

Η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να ρίχνει 100 κιλά χρώμα... τούρτας, στη διάρκεια συγκεντρώσεων, για να «μαρκάρει» διαδηλωτές! Οι δυνάμεις ασφαλείας θα αντιμετωπίζουν τυχόν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες πόλεις με... εκτοξευτήρες χρώματος από ειδικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Ηδη μάλιστα άρχισαν οι πρώτες δοκιμές του συστήματος στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας αλλά και σε περιοχές της Αθήνας όπου τον ρόλο των διαδηλωτών και των αναρχικών είχαν... αστυνομικοί.

Το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και της ΕΛ.ΑΣ. του τύπου «βάλτε... χρώμα στις διαδηλώσεις» προέκυψε ύστερα από την απόφαση αγοράς από εταιρεία του Ισραήλ του οχήματος αντιμετώπισης διαδηλώσεων, με εκτόξευση διαφόρων τύπων υγρών. Η αγορά αυτού του οχήματος θεωρήθηκε αναγκαία από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια του προηγούμενου Δεκεμβρίου και των εκτεταμένων καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας. Η νέου τύπου αύρα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι κάτι μεταξύ πυροσβεστικού οχήματος και... τανκ. Θα κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών και θα αποτελεί- όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προξενούνται στο κέντρο της Αθήνας. Το όχημα αυτό, που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 350.000 ευρώ, είναι μήκους 10 μέτρων και θα έχει πλήρωμα τριών ατόμων που θα οδηγούν το όχημα, αλλά θα προχωρούν και σε ηλεκτρονική ρύθμιση των «βολών». Θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού και θα μπορεί βεβαίως να ανατροφοδοτείται από τους πυροσβεστικούς κρουνούς της πρωτεύουσας. Το νερό θα εκτοξεύεται κατά των διαδηλωτών μέσω ειδικού λογισμικού που διαθέτει το όχημα. Το λογισμικό θα προσμετρά την απόσταση του οχήματος από τους διαδηλωτές, τη σφοδρότητα των συγκρούσεων, αλλά και με κύριο μέλημα- όπως λένε οι αστυνομικοί- «να υπάρχει απώθηση αλλά όχι τραυματισμός διαδηλωτών λόγω της πίεσης του νερού...». Μάλιστα, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί και λανθασμένοι ελιγμοί από την «επέλαση» της νέας αύρας της ΕΛ.ΑΣ., τις τελευταίες ημέρες υπήρξε εκπαίδευση 10 αστυνομικών που θα αναλάβουν- ανά βάρδιες- τον χειρισμό των σχετικών συστημάτων.

Τελικά όμως το όχημα που παρέδωσε η ισραηλινή εταιρεία είχε και ορισμένα... έξτρα που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί η ΕΛ.ΑΣ. Το όχημα θα έχει λοιπόν και μια δεξαμενή μεταφοράς 100 κιλών αφρού αλλά και 100 κιλών χρωστικής ουσίας για να «σημαδεύει», να χρωματίζει και να προσδιορίζει τους θερμόαιμους των διαδηλώσεων, ή όποιον έστω βρίσκεται στον χώρο βολής του εκτοξευτήρα χρώματος. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «μια ακίνδυνη ουσία που χρησιμοποιείται από τους... ζαχαροπλάστες για να δίνει χρώμα στα γλυκά και στις τούρτες». Κανείς όμως δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητος ποια είναι η χημική διαφορά ή και η επικινδυνότητα ανάμεσα στο χρώμα του... προφιτερόλ και στην ουσία που θα χρησιμοποιεί το όχημα-«παλέτα» της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία η ΕΛ.ΑΣ. μελετούσε τη χρήση όπλων που θα έριχναν σφαιρίδια χρώματος- όπως το παιχνίδι paintball- για να προχωρούν σε «μαρκάρισμα» των διαδηλωτών. Για τη χρήση αυτών των σφαιριδίων είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και διάφορους φορείς. Τώρα όμως φαίνεται να επιλέγεται, με την εκτόξευση δεκάδων κιλών χρώματος με «κανόνι», ο μαζικός... χρωματισμός των διαδηλωτών.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣIΜΟΠΟΙΗΤΑΙ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ...ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΤΥΧΟΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ....

ΕΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΟΣΗΡΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΧΟΥΝΤΑΣ...ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
19-9-2009

vima

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1+1=2

Ανώνυμος είπε...

To thema einai otan xanakaigete i Athina tha mporoun na pane sta vouna na svisoun kana peyko????

yannidakis είπε...

ωραιαααα. Δε συμφωνουμε με αυτο, ετσι;
Τι αντιπροτεινουμε; Να αφησουμε τους αλητες να σπανε τη δημοσια περιουσια & τους αστυνομικους να μενουν σαν τους φλωρους με την ασπιδα στα χερια, βρισκοντας αραια & που ΕΝΑΝ πλακωνοντας τον; αυτο μας αρεσει καλυτερα;
Χαιρομαι για το νεο μετρο, καθως θα ειναι ενας αδιαψευστος μαρτυρας οτι οντως καποιος συμμετειχε στους ανοητους βανδαλισμους. Χωρις σφαιρες, χωρις πονο, χωρις ξυλο :[

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια του πρέζα "αν δεν είναι ανάπηρος" είναι εσκεμμένα προκλητικά για τον κοινό νου υποστηρίζοντας τους άπλυτους , για λόγους επισκεψιμότητας.
Η άποψη του κόσμου και όχι του κάθε πρέζα για το θέμα αποτυπώθηκε στην απήχηση παρόμοιων θέσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω να μην μπει στη βουλή και να το διαλύσουν το κωλομάγαζο που μάζεψε όλους τους θολωμένους.

Ανώνυμος είπε...

Τα σπάνε, λέμε δεν τους πιάνουν θέλουν να τους πιάσουν, λέμε είναι ακραία η ΕΛ.ΑΣ. Τι στον πούτσο θέλουμε τελικά;

Ανώνυμος είπε...

Ο αλητης αυτος που εχει το blog σιγουρα το λεει για λαικισμο και για αυξηση της επισκεψιμοτητας. Παντως τον θεωρω ΥΠΟΠΤΟ και εναν απο τους κουκουλοφορους ΚΥΠατζηδες. Εδω κλεινουν αλλα blogs για το τιποτα και αυτον εδω που εχει πει εξτρεμιστικα δεν τον πειραζουν.

Ανώνυμος είπε...

είστε εκτός πραγματικότητας
διαβάστε κανά blog, καμιά εφημερίδα, κανά βιβλίο, δείτε με τα ίδια σας τα μάτια τι γίνεται στους δρόμους και στις πορείες. ακόμη συνεχίζετε να ενημερώνεστε από την τηλεόραση (και να την εμπιστεύεστε);

τώρα, για κάποιους από τους από πάνω:
κωλοφασισταριά, βρωμορατσιστόμουτρα του κερατά, κάτω τα χέρια σας από το preza και από την ελεύθερη ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη "φασίστας" έχει γίνει καραμέλα από αριστερά τυπάκια

Ανώνυμος είπε...

τι φασιστακια που εισαστε ρε ρεζιλιδες.Τουλαχιστον να εχετε την ανδρεια να το λετε.Αλλα πουου...

Ανώνυμος είπε...

o 11:35 eimai
otan xairesai me safws fasistika metra tote, nai, eisai fasistas. otan theleis na kleisoun eleutheres fwnes, eisai pali fasistas.

o fasistas den einai deksios anagastika. polloi kommounistes kai anarxikoi einai megala fasistomoutra me ton tropo pou skeftontai kai energoun.

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκαθαρίσω την θέση μου αν και για πολλούς θα είμαι λάθος… δεν έχω ψηφίσει ποτέ και ούτε πρόκριτε!!! Δεν είμαι αναρχικός ούτε κανενός κόμματος…
Παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα αλλα…..
Αυτο το μέτρο με τα χρώματα μου αρέσει !!! παίζαμε χρόνια τώρα στους δρόμους κλέφτες και αστυνόμους (και με αληθινά πυρά) τώρα θα παίζουμε paintball, σκοινάκι , taboo, σκακι, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω μπιρίμπα ποτέ θα μάθουν να τους ξεσκίσω!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πραγματικά γαμματο ,
Δεν ηξερα οτι στο κεντρο της αθηνας εχει γηπεδο Paintball.

Ρε τι γαματοι ειναι εκει στο υπουργειο , πραγματικα εμεινα με τιν πουτσα μου στο χερι να με κοιταει .

Ρε σαινια , αυτο το αρμαμπογιας ρε καρμαβαλοι θα το βαλετε και στο μοσχατο την σαρακοστη ? ετσι μαζι με τους αλλους καρναβαλους"γιαλατζι" ας πατε και εσεις που εισαι καρναβαλοι και με διπλομα αλλα και με οχημα

Ανώνυμος είπε...

preza na kanw mia erotish tha silavanode kai oi koukouloforoi batsoi?

Ανώνυμος είπε...

καλή ιδέα !!!θα κατεβαίνουνε και εμείς με όπλα του Paintball και θα στιγματίζουμε τους ματατζιδες να βλέπουν ολοι στη γειτονιά τους τη άνθρωποι είναι..
Είναι γνωστό οτι οι μπάτσοι ειναι η πιο περιθωριακή κοινωνική ομάδα.. ,ποιος έχει γείτονα μπάτσο και του μιλάει??? ακόμα και τα πρεζάκια με συμπάθεια τα βλέπουνε -ο καιμενος είναι άρρωστος- ο μπάτσος δεν έχει καμία δικαιολογία

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω το γιατι ειναι απλο μεσα απο τι ιντερνετ μπορει να παρει τις ΙΡ και να βουτηξει ολα τα αναρχομαλακισμενα που εμαθαν και αυτα απο ιδεολογια οι τα Τεμπελοσκυλα που ειναι οτι πιο φασισταριο εχω γνωρισει στην ζωη μου να θελουν να μου επιβαλουν την ιδεα τους με το να καταστρεφουν να βριζουν και να σκοτωνου ενω η αλλη η πλευρα που παει να τους σταματησει ειναι υπολογοι ΑΑΑΑ ρε μαλακια που τους δερνει θα ηθελα να μαθω που μενουν μερικα καθικια να τους κανω τα σπιτια λαμπογυαλο.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμος 6:25

Σιγα εσυ ρε σφιχτη! Κοντευεις να παθεις εγκεφαλικο απο τα νευρα σου. Αφου δεν το μπορεις το εργαλειο, τι το χρησιμοποιεις; Οχι μονο πατας λαθος κουμπια γραφεις και μαλακιες! Αααα η διευθυνση μου ειναι Σωκράτους 48 ελα να μου το σπασεις. Αντε τωρα στο facebook γιατι εδω δεν ειναι για μωρούς.