Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ....ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ...ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ..

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ,ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε σήμερα από τις κυβερνήσεις να διαμορφώσουν σαφείς στρατηγικές για την έξοδο από την κρίση, ώστε να μην υπονομεύσουν την ανάκαμψη που αρχίζει να φαίνεται, ενώ παράλληλα διατύπωσε την εκτίμηση ότι η μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν προχωρεί αρκετά γρήγορα.

"Η παγκόσμια οικονομία φαίνεται ότι ανακάμπτει τελικά από τη σοβαρότερη ύφεση που έχουμε γνωρίσει", δηλώνει ο επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία του που θα εκφωνήσει στο Βερολίνο με τίτλο: "Μετά την κρίση: αειφόρος ανάπτυξη και σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος".

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρεί επίσης ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να είναι "σχετικά αργή" και αναφέρθηκε στον κίνδυνο μιας "ανάκαμψης χωρίς θέσεις απασχόλησης", σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του, το οποίο διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους πριν από την εκφώνησή της. "
Ηλθε η στιγμή για τους ηγέτες να αναπτύξουν τις στρατηγικές τους για την έξοδο από την κρίση, διότι εάν δεν κατορθώσουν να αποσαφηνίσουν και να διαμορφώσουν τα σχέδιά τους, κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την ίδια τη διαδικασία της ανάκαμψης", λέει.

Ωστόσο, λέει, πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ζήτηση μέχρι η ανάκαμψη να έχει σταθερά εδραιωθεί. "Η διακοπή της ανάκαμψης υπερβολικά νωρίς ενέχει τον πραγματικό κίνδυνο για τον εκτροχιασμό της", λέει, κάνοντας λόγο για κινδύνους που η ανάπτυξη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Ως προς την μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως προς την οποία έχουν δεσμευθεί οι ανεπτυγμένες χώρες και οι αναδυόμενες οικονομίες της Ομάδας των 20, ο Ντομινίκ Στρος-Καν θεωρεί ότι "αυτή η προσπάθεια δεν προχωρεί όσο γρήγορα θα χρειαζόταν ώστε να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κρίση" και επισημαίνει ότι "παραμένουν οι σοβαροί κίνδυνοι χρηματοπιστωτικής αποσταθεροποίησης" σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...;;;
Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2010...ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ...ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2009

1 σχόλιο:

anasthod είπε...

παραμερίζοντας την πλάκα στα όσα, ερωτώ τους αποδελτιωτές: έχει δημοσιευθεί αξιόπιστη έρευνα η οποία βασίζεται στις δηλώσεις εισοδημάτων και δύναται να μας ενημερώσει όσους αδαείς περί του ποσοστού ανέργων δίχως π.χ. κανένα εισόδημα, με εισοδήματα στα 500ευρώ/μήνα, 1000ευρώ/μήνα, κ.ο.κ.; Αναφέρομαι σε τρεχούμενο ρευστό και όχι σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, καθώς η ρευστότητα στο χρήμα αποτελεί το σημείο αναφοράς το οποίο δύναται να μας πληροφορήσει για τις ανάγκες σε ζητήματα καθημερινής διαβίωσης κι μεθεπόμενα επιβίωσης. Δεν έχει τύχει να συναντήσω ένα τέτοιο άρθρο μέχρι τώρα, εκτός από επιστημονικοφανή κείμενα τα οποία παραδίδονται σε άτεγκτη αριθμολαγνεία.