Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2009

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ...ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ...

«Βίλλες-Μεζονέτες Ιπποκράτειου Πολιτείας (2.650-3.000 ευρώ το τ.μ.). Σε σημαντική θέση». Την αγγελία αυτή και άλλες παρόμοιες μπορεί να διαβάσει κανείς σήμερα σε πολλές εφημερίδες.

Στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας (στη λεγόμενη ζώνη περιαστικού πρασίνου) και σε έκταση 7.500 στρεμμάτων, όπου εκτείνεται δάσος χαλέπιας πεύκης και αείφυλλων πλατύφυλλων, άρχισαν να ξεφυτρώνουν οι μεζονέτες της «Ιπποκρατείου Πολιτείας», ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται το δάσος της Αγίας Τριάδας. Σε μια σημαντική περιοχή για τον αερισμό, την οξυγόνωση και το κλίμα του Λεκανοπεδίου. Εκεί όπου το ρέμα «Χάραδρος» συγκεντρώνει νερό (πηγές, υπόγεια νερά, χιόνια, βροχές) που χύνεται στη λίμνη Μαραθώνα, αποτελώντας τον κυριότερο τροφοδότη της. Σε αυτό το δάσος υπάρχουν δύο μοναδικές φυσικές λίμνες της Αττικής.

Σ' αυτή λοιπόν την σημαντική θέση άρχισε να κτίζεται και να επεκτείνεται η «Ιπποκράτειος Πολιτεία», για τις ανάγκες του Ιατρικού Συλλόγου. Τα μέλη του αγόρασαν τα τεμαχισμένα οικόπεδα και είτε οικοδόμησαν τα σπίτια τους, είτε τα μεταπούλησαν. Η «δολοφονία» του δάσους της Πάρνηθας άρχισε πριν ακόμα καεί το 2007, με την οικοπεδοποίηση και τη νομιμοποίησή της.

Πώς άρχισε όμως το πανηγύρι των οικοπεδοφάγων; Με τα παραχωρητήρια δασών (χωρίς τοπογραφικά) που δόθηκαν από το ελληνικό κράτος, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Με τον αναδασμό, εκτός από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, παραχωρήθηκαν και δασικές στους ντόπιους κατοίκους των περιοχών, για να επιβιώσουν συλλέγοντας το ρετσίνι(πρώτη ύλη για το νέφτι) από τα πεύκα.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ,ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ...ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ....
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: