Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2009

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΙΩΝΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΩΦΙΣΟΥΝ...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ...
Ο ΘΕΙΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗ ΔΕΘ...

Σε δραστική περικοπή στα κονδύλια για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών ψηφοφόρων προχωρούν τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων.
Από τα 30 εκατ. ευρώ, που κατ' εκτίμηση ξοδεύτηκαν για τις αεροπορικές μετακινήσεις στις βουλευτικές εκλογές προ διετίας (η Ν.Δ. φέρεται να είχε δαπανήσει για αεροπορική μεταφορά ψηφοφόρων πάνω από 20 εκατ. ευρώ το 2007, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που περιορίστηκε σε 5 εκατ.), τώρα όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Οι περιορισμοί στις δαπάνες υπαγορεύονται από διάφορους παράγοντες:

Από την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μη δεχθεί το ΠΑΣΟΚ ενισχύσεις από επιχειρηματίες παρά μόνο από τα μέλη και τους φίλους του κινήματος. Και αυτό παρότι ο αέρας του πρώτου στις δημοσκοπήσεις έχει φέρει ξανά στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών πολλούς πρόθυμους να συνδράμουν.
Ο σχεδιασμός αυτός φαίνεται ότι συμπαρασύρει και τη Ν.Δ. Στη Ρηγίλλης αναμένεται να περιορίσουν κι αυτοί κατά πολύ τα έξοδα για τις μετακίνησεις.

Η μέχρι σήμερα δημόσια Ολυμπιακή από τον ερχόμενο μήνα γίνεται ιδιωτική, στα χέρια του Α. Βγενόπουλου της Marfin. Ηδη από τη νέα εταιρεία έστειλαν μήνυμα στα κόμματα ότι οι θέσεις θα πωλούνται σε τιμές και με τους κανόνες της αγοράς. Δηλαδή, τέρμα οι πωλήσεις επί πιστώσει (άλλωστε μέρος από τα ελλείμματά της προέρχονταν από τα κομματικά «φέσια»). Τι θα γίνει τώρα; Οποιος έχει να πληρώσει με ζεστό χρήμα, αυτός θα εξασφαλίζει θέσεις. Οπως ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, που οι θέσεις σε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία πληρώνονταν εντός 48 ωρών!
Η νέα Ολυμπιακή θα είναι σε μέγεθος σχεδόν η μισή από εκείνη προ δύο ετών. Ως εκ τούτου, θα μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ λιγότερους επιβάτες. Τα κόμματα ήδη στρέφονται σε άλλες εταιρείες και σε μισθώσεις αεροσκαφών από το εξωτερικό. Ομως, λόγω του περιορισμένου «μπάτζετ», λίγες αναμένονται οι μετακινήσεις από Γερμανία, Βρετανία και Σκανδιναβικές χώρες.

Παιχνίδι παίζεται και με τα διαθέσιμα εισιτήρια. Μπορεί π.χ. μια εταιρεία να δίνει σε ένα κόμμα μερικές χιλιάδες εισιτήρια, αλλά το σημαντικό είναι πόσα τελικώς είναι διαθέσιμα μετ' επιστροφής. Πάντοτε είναι πολύ λιγότερα. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρηματίες δείχνουν τις κομματικές προτιμήσεις τους, αναλόγως με το ποιον βλέπουν να κερδίζει. Κι αν αυτές είναι αντίθετες, είναι ένας καλός τρόπος να χτίσουν γέφυρες με «αντιπάλους»...

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ..ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ..ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!!!
ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: