Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2009

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...

Η πρόταση του αμετακίνητου μέχρι στιγμής ΣΥΝ, επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα προκύψει -εάν προκύψει- να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, απορρίφθηκε ακόμη μια φορά από τις υπόλοιπες συνιστώσες. Αύριο συνεχίζονται οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ, με ανοικτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

Με τη σειρά της και η νέα «κλειστή» συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε κακό κλίμα, απέβη «άκαρπη». Ως εκ τούτου, αύριο θα τεθεί εκ νέου το θέμα στην πρωινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, στην οποία ζήτησε να μιλήσει και ο Μανώλης Γλέζος, ενώ ζητήθηκε να γίνει το ίδιο και από τον Αλέκο Αλαβάνο, και στη συνέχεια θα αποτελέσει αντικείμενο νέας συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα.

Σήμερα, λοιπόν, δεν επιβεβαιώθηκαν όσα στελέχη της παράταξης εκτιμούσαν ότι θα δοθεί οριστική λύση, καθώς όπως επισήμαιναν τα χρονικά περιθώρια ενόψει των εκλογών στενεύουν, και επιβεβαιώθηκε εκ νέου το σοβαρό αδιέξοδο που προκύπτει στο ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα των διαφορετικών προσεγγίσεων για την ηγεσία.

Δύο είναι οι προτάσεις που ξεχωρίζουν και για την υλοποίηση των οποίων ασκούν πίεση οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, πλην βεβαίως του ΣΥΝ που παραμένει αμετακίνητος. Είτε ο Αλέκος Αλαβάνος να παραμείνει επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έως και τις εκλογές, και στη συνέχεια στο επόμενο 6μηνο να εξεταστεί το θέμα ξανά, από την Οργανωτική Συνδιάσκεψη, είτε να σχηματιστεί από τώρα ένα είδος συλλογικής ηγεσίας -αυτή είναι πρόταση συγκεκριμένα του Μανώλη Γλέζου- με 9 στελέχη επικεφαλής, ανά τομέα ευθύνης.

Αναφορικά με τη στάση του Αλέκου Αλαβάνου, φαίνεται ότι είναι «ανοικτός» απέναντι στην προοπτική μιας συλλογικής ηγεσίας, ή ακόμη και στην τοποθέτηση επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάποιου τρίτου στελέχους.

Γενικότερα, πάντως, κατά τις εισηγήσεις του στα όργανα της παράταξης, ο ίδιος κινείται σε μία ενωτική λογική ως προς το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει, σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, κατά την οποία η παράταξη οφείλει να αποτελέσει «προπύργιο» απέναντι στην ανοδική πορεία της ακροδεξιάς. Δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι πληροφορίες που τον ήθελαν να υποβάλλει την παραίτησή του.

ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ...ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-9-2009


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: