Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ MOVIES FOR THE MASSES ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...
ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑ...
ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ...
ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ...


Ακολουθει η ανακοινωση απο το Movies For The Masses.

Μια ψευδής και ανυπόστατη, επίσημη απάντηση "σχετικά με την ανάρτηση 5:37 μμ, Σεπτέμβριος 25, 2009 στην ιστοσελίδα http://mftm.blogspot.com/", απεστάλη σήμερα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, την οποία και δημοσιεύουμε:

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ακόμα κι αν διαφωνούσε με τον χειρισμό, την αξιοπιστία και τη δεοντολογία ορισμένων δημοσιογράφων, δε θα έβαζε ποτέ και κανέναν σε μαύρη λίστα. Εκτός και αν με τον όρο «μαύρη λίστα» εννοείτε την απαίτησή σας να βγάζετε θέσεις παρακάμπτοντας την προτεραιότητα των ανθρώπων που αγοράζουν εισιτήρια. Τέτοιες παρακάμψεις είναι που αυξάνουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην προβολή του «Κυνόδοντα».

Το εν λόγω δημοσίευμα, σε κανένα σημείο του δεν εμπλέκει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στον αποκλεισμό του υπογράφοντος από τις εκδηλώσεις του. Είναι σαφές, ότι το συγκεκριμένο εμπάργκο προέκυψε από συνειδητή και ρητά εκπεφρασμένη προσωπική απόφαση του κου Ορέστη Ανδρεαδάκη.

Οι ισχυρισμοί της ανακοίνωσης, ότι οποιοσδήποτε από το Movies for the Masses είχε οποιαδήποτε αξίωση πέρα απ' τις δυνατότητες που τους παρέχει η δημοσιογραφική διαπίστευση που η ίδια η διοργάνωση τους εξέδωσε, είναι τουλάχιστον ανεδαφικοί. Παράλληλα, είναι απορίας άξια και μάλλον ύποπτη, η ειδική αναφορά και σύνδεση των ισχυρισμών αυτών με τα "προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην προβολή του «Κυνόδοντα»", δεδομένου ότι ο υπογράφων, που αποκλείστηκε από το Φεστιβάλ μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση κειμένου σχετικά με τα αυτά προβλήματα, είχε ο ίδιος αγοράσει, ηλεκτρονικά, δύο εισιτήρια για την συγκεκριμένη προβολή, όπως μπορεί εύκολα να αποδειχθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα πώλησης εισιτηρίων της ίδιας της αίθουσας. Εισιτήρια τα οποία χρησιμοποίησε για να εισέλθει στο χώρο προβολής.

Εν κατακλείδι, τo Movies for the Masses, που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του έχει στηρίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, παρέχοντάς του δημοσιογραφική κάλυψη στο έπακρο των δυνατοτήτων του (όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση), εμμένει στην ακρίβεια του δημοσιεύματος, έχοντας στοιχεία και μαρτυρίες που το ενισχύουν.

Προφανώς όμως, πέρα απ' τον εαυτό του, ο κος Ανδρεαδάκης με τις κινήσεις του εκθέτει μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων και έναν οργανισμό, που είναι πολύ πέρα και πάνω απ' αυτόν, γεγονός που δεν μπορεί παρά να προκαλέσει την έκφραση της λύπης και συμπαράστασής μας στους ανθρώπους αυτούς.

MOVIES FOR THE MASSES

ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: