Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑΣ,ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ VISA..ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΊΑΣ,
ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΤΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΥΠΟΠΤΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ,ΕΝΩ ΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΚΔΟΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ...


Mε αντιπαράθεση ψηφίσθηκε στην βουλή και επί του συνόλου το νομοσχέδιο κύρωσης του διακανονισμού μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ για την τρομοκρατία, την πρόληψη για καταπολέμηση του εγκλήματος, με τον οποίο ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο συνεργασίας των δύο κρατών ενόψει και της κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου των Ελλήνων πολιτών στις ΗΠΑ (βίζα).

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν και επί του συνόλου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,
ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ.


Λαβή για αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ έδωσε η στάση που κράτησε ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βλατής, δηλώνοντας ότι το κόμμα του ψηφίζει το νομοσχέδιο, αλλά επιφυλάσσεται, για επαναδιαπραγμάτευση, λόγω ασαφειών που υπάρχουν σε αυτό.
"Δεν μπορεί να τα έχετε όλα. Αυτά τα περί ψήφισης, αλλά επαναδιαπραγμάτευσης, απέχουν σοβαρότητας και της ευθύνης που απαιτεί ο χώρος της Βουλής. Υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο περί καταγγελίας και μπορείτε να καταγγείλετε τη συμφωνία" απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας.

Από το ΚΚΕ, ο κ. Αχιλλέας Κανταρτζής καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο είπε ότι με την συμφωνία αυτή "πάνε περίπατο όλες οι αρχές του δικαιακού συστήματος", ενώ ο Γ. Αλυσανδράκης ανέφερε ότι "χτυπά" τα ατομικά δικαιώματα.
Από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νίκος Τσούκαλης επισήμανε ότι "η χώρα μας συμπεριφέρεται σαν τρίτης ταχύτητας αφού τέτοιες συμφωνίες δεν κύρωσε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
1-9-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

einai pou einai mpastardoi oi amerikanoi, einai mpastardoi kai oi dikoi mas oi ellines...

eeee re ti travame...