Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ,ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑ 100 ΜΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΜΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ...

Η χρόνια... ομίχλη φαίνεται πως διαλύεται (;;;;;) πάνω από τον ελληνικό κινηματογράφο που εδώ και πολλά έτη περιμένει από την Πολιτεία την ψήφιση ενός κινηματογραφικού νόμου ο οποίος θα ανοίξει νέα προοπτική στο εγχώριο σινεμά.

Γι΄ αυτό το θέμα, χτες το μεσημέρι, ο νέος υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομάδας των 100 «κινηματογραφιστών στην ομίχλη»- αναμεσά τους οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντουανέτα Αγγελίδη, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Βαρδής Μαρινάκης, Μαργαρίτα Μαντά, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος κ.ά.- και τους διαβεβαίωσε ότι θα λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν του το θέμα και πως εντός 120 ημερών, θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση νέο κινηματογραφικό νόμο.
Έναν νόμο που δεν θα είναι «αντιγραφή» ή «αναμάσημα» των προηγούμενων νομοσχεδίων, αλλά καινούργιος και σύγχρονος. Τους ενημέρωσε δε, ότι οι επαφές του θα συνεχιστούν και με τους άλλους φορείς του χώρου- Διασωματιακή Επιτροπή - για να σχηματίσει σφαιρική γνώμη επί του θέματος.

ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ,ΣΕ ΤΙ ΠΛΑΙΣΙΑ ΘΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ...
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΛΟΥ....

Από την πλευρά τους οι «κινηματογραφιστές στην ομίχλη» φέρονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την «εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου» στην «Έλλη» από 5 έως 11 Νοεμβρίου, αλλά παραμένει το ερώτημα αν θα πάνε ή όχι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που αναμένεται να γιορτάσει τα 50 χρόνια του χωρίς ελληνικές ταινίες.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2009

1 σχόλιο:

Ταχυδρόμος! είπε...

Όλα θα πάνε καλά. Υπομονή.