Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΦΡΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ...

Εξι μέλη μιας οικογένειας Τσιγγάνων ζουν δύο χρόνια τώρα μέσα σε ένα αντίσκηνο στο κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης,
κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης.

Μια μάνα με τα πέντε παιδιά της, από τα οποία τα δύο είναι παραπληγικά! Χθες βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο να οδηγηθεί στις φυλακές αφήνοντας τα παιδιά της μόνα στον δρόμο, αφού σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις που πάρθηκαν ερήμην της σε δικαστήρια της Αθήνας
με την κατηγορία της επαιτείας!
Χωρίς να έχει σπίτι και μέχρι πρόσφατα χωρίς καν όνομα -αφού ήταν και αβάπτιστη- ήταν αδύνατο να εντοπιστεί για να της επιδοθεί η κλήτευση του δικαστηρίου.


Η Λυδία Καραγιάννη, αυτό είναι το όνομα που πήρε πριν από λίγα χρόνια, είναι 49 ετών. Γεννήθηκε στον Παπάδο Γέρας Λέσβου και έφερε στον κόσμο πέντε παιδιά. Τα δύο πρώτα, ο Χρήστος και ο Μανώλης, 22 και 17 ετών αντίστοιχα, γεννήθηκαν παραπληγικά. Καθηλωμένα σε αναπηρικές καρέκλες, δεν είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους. Τα άλλα τρία παιδιά, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών αντίστοιχα, ζουν κι αυτά στη μικρή σκηνή στο πάρκινγκ. Ο σύζυγός της μπαινοβγαίνει στη φυλακή για υποθέσεις ναρκωτικών.

Από το 2004 εκκρεμούσαν σε βάρος της δικαστικές αποφάσεις για επαιτεία στα φανάρια της περιοχής Λιοσίων στην Αθήνα. Χθες συνελήφθη από αστυνομικούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου και κινήθηκε η διαδικασία για τη μεταγωγή της στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει τις ποινές της.

Ο λόγος, για 1.600 ευρώ που απαιτούνταν για την εξαγορά των δύο ποινών, χρήματα που φυσικά δεν υπήρχαν. Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, η μια απόφαση είχε παραγραφεί και το ποσό μειώθηκε στα 500 ευρώ. Μια δικηγόρος ανέλαβε εθελοντικά την εκπροσώπησή της για όλα τα διαδικαστικά, ενώ με πρωτοβουλία πολιτών, κάποιων υπαλλήλων του δικαστηρίου αλλά και δικηγόρων συγκεντρώθηκε χθες το μεσημέρι το ποσό των 500 ευρώ ώστε η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη.

Εβρεχε δυνατά χθες το απομεσήμερο στη Μυτιλήνη. Η μάνα επέστρεψε στη σκηνή με τα πέντε της παιδιά. Στο κεντρικό πάρκινγκ της Μυτιλήνης. Προς δόξαν του κράτους με υπουργείο (και...) Κοινωνικής Αλληλεγγύης που οι υπηρεσίες του λέει έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση... επανειλημμένα!

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: