Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ..ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΡΓΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ;;;

Δύσκολος προβλέπεται ο φετινός χειμώνας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Ρόδου. Πολλοί είναι οι υπάλληλοι που έχουν να πληρωθούν εδώ και τρεις μήνες, καθώς οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και αδυνατούν να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Αθανάσιο Σταμούλη, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των απλήρωτων εργαζομένων στις ξενοδοχειακές μονάδες αγγίζει περίπου τους 6.000.
Σε πολλούς από αυτούς οφείλονται μισθοί από 1-3 μηνών, ενώ, παρά το γεγονός ότι κάποια ξενοδοχεία έκλεισαν για φέτος, δεν τους δόθηκε το χαρτί της απόλυσής τους για να το καταθέσουν στον ΟΑΕΔ και να πληρωθούν τα επιδόματα που δικαιούνται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναϊδης δήλωσε ότι τα έσοδα των ξενοδόχων της περιοχής φέτος είναι μειωμένα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Οι ξενοδόχοι μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν από τους τουρ οπερέιτορ αναγκάστηκαν λόγω και της οικονομικής κρίσης που επικρατεί να μειώσουν τις τιμές των δωματίων έως και 20% σε σχέση με το 2008, ενώ τα έξοδά τους είναι αυξημένα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μερίδα των ξενοδόχων της Ρόδου να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της.
-ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ...ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ-

Παράλληλα ο κ. Μηναϊδης παραδέχτηκε ότι περίπου 100 ξενοδόχοι της Ρόδου έχουν απλήρωτους εδώ και μήνες τους εργαζομένους τους.
Ο δανεισμός φαίνεται ότι είναι η μόνη διέξοδος για ορισμένους ξενοδόχους, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

ΠΡΕΖΑ TV
12-10-2009


ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: