Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ,ΕΝΩ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...

απο το dentnews.net

Στον απόηχο των χθεσινών βουλευτικών εκλογών, θα προσπαθήσω να κάνω μια πρώτη διερευνητική ανάλυση του αποτελέσματος. Για να γίνει περισσότερο κατανοητό αυτό το αποτέλεσμα, σημειώνω πως το κάθε ποσοστό που θα εμφανίζεται ακολούθως θα αντιστοιχεί στο σύνολο του εκλογικού σώματος.

Διότι παρασυρόμενοι από τις διαφόρου τύπου τηλεοπτικές αναλύσεις, έχουμε κάνει έναν λάθος αρχικό συμβιβασμό. Τα ποσοστά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας, δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά ποσοστά που καταλαμβάνει η επιλογή κάθε ανθρώπου στο σύνολο. Και αυτό, γιατί ο μόνος που κέρδισε εχτές, ήταν η ΑΠΟΧΗ.

Το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε, στο πλαίσιο του αντιδημοκρατικού εκλογικού νόμου που έχει ψηφίσει, να συγκεντρώσει την απαιτούμενη μειοψηφία… για να κάνει κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία, εκτός από το γεγονός ότι ετοίμασε έναν ακόμη πιο αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο για τις επόμενες εκλογές, το μόνο που κατάφερε, ήταν να διώξει με τέτοια μανία τους ψηφοφόρους της.

Η ΑΠΟΧΗ, λοιπόν, σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο σε αυτές τις εκλογές. Τέτοια άνοδο, που κατέστησε σχεδόν παντοδύναμο το ΠΑΣΟΚ, πάντα βάσει των συσχετισμών που δημιουργεί ο εκλογικός νόμος. Έτσι λοιπόν η ΑΠΟΧΗ, έφτασε στο 29,1%, ή αλλιώς, 2.900.000 άτομα αποφάσισαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Κάποιοι, έπραξαν αυτό, αναλογιζόμενοι πως οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Κάποιοι άλλοι, επειδή σιχάθηκαν τους πολιτικούς και τις εκλογές γενικότερα. Κάποιοι τρίτοι, επειδή δεν βρίσκουν το κόμμα επιλογής που να τους καλύπτει. Το ζήτημα είναι πως ο ένας στους τρεις, που θα συναντάτε από σήμερα έξω στο δρόμο, απείχε από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Επίσης, ο δεύτερος από τους τρεις, έχει επιλέξει ΠΑΣΟΚ.

Σε απόλυτους αριθμούς επί συνόλου εκλογικού σώματος, (των εγγεγραμμένων), οι μόνοι που είδαν αύξηση των ποσοστών τους, ήταν το ΠΑΣΟΚ (2,8%), το ΛΑΟΣ (1,1%), τα κόμματα που έμειναν εκτός βουλής (1,1%) και φυσικά η επιλογής της ΑΠΟΧΗΣ που αύξησε κατά 3,2% το ποσοστό της.

Η συνέχεια της ανάλυσης του εκλογικού αποτελέσματος εδώ

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kata th gnwmh sou to 30% ti tha psifize ? mporeis mas peis ?