Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2009

ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ...

Κράτησαν το στόμα τους κλειστό μέχρι σήμερα. Από αύριο, όμως, οι πρώην υπουργοί που βρέθηκαν έξω από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. δίνουν ξανά ραντεβού στην πολιτική σκηνή.
Οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει να μην πάρουν μέρος στα αποψινά πάνελ, αν και όλοι έχουν δεχθεί προσκλήσεις. Προτιμούν να ακούσουν πρώτα τις ερμηνείες της Ρηγίλλης και τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή. Η συνέχεια προβλέπεται θερμή.

Ο Μ. Λιάπης, που είχε συνοδεύσει την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με σκληρή κριτική κατά του Κ. Καραμανλή, θα κάνει τις πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις του αύριο. Είχε χαρακτηρίσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες «ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη» και διατύπωνε την πρόβλεψη ότι έτσι η «Ν.Δ. μπαίνει σε παρατεταμένη κρίση».
Πόσο σκληρό θα είναι το χτύπημά του θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά που θα βγάλει η κάλπη. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει κατασταλάξει στην άποψη ότι πρέπει να γίνουν τομές στην δομή και τη λειτουργία της Ν.Δ.

Και ο Σ. Τσιτουρίδης θα αφήσει να περάσει η σημερινή μέρα. Αύριο θα πάρει μέρος σε τηλεοπτική συζήτηση και αυτή η απόφασή του σηματοδοτεί και τις επόμενες κινήσεις του.
Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, τα ζητήματα που άνοιξαν στη Ν.Δ. με τους αποκλεισμούς από τα ψηφοδέλτια, αλλά και γενικότερα με τη λειτουργία του κόμματος και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, πρέπει να τεθούν στα όργανα και να επανεξεταστούν. Προεκλογικά οι επικρίσεις του Σ. Τσιτουρίδη εστιάστηκαν στο πρόσωπο του Γ. Σουφλιά αλλά και στον Γ. Λούλη.

Ο Π. Δούκας έχει αρνηθεί όλες τις ραδιοτηλεοπτικές προσκλήσεις κι εκτός απροόπτου η πρώτη μετεκλογική τοποθέτησή του θα είναι γραπτή: Σχεδιάζει να στείλει επιστολή προς τον Κ. Καραμανλή και στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ. και να ξανανοίξει την υπόθεση του Βατοπεδίου. Στις προθέσεις του είναι να δώσει πρόσθετες εξηγήσεις, παραθέτοντας όλες τις κυβερνητικές ενέργειες, αλλά και το παρασκήνιο των επίδικων ανταλλαγών γης.
Ο πρώην υφυπουργός που βρέθηκε στη δίνη λόγω της εποπτείας στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, θεωρεί ότι αδικήθηκε κατάφωρα σε σχέση με τους πρώην συναδέλφους του υπουργούς Γεωργίας Ευ. Μπασιάκο και Αλ. Κοντό και δείχνει ως υπαίτιους γι' αυτό συγκεκριμένους συνεργάτες του Κ. Καραμανλή.

Ο Γ. Βουλγαράκης δεν φαίνεται να βιάζεται να μπει σε συζήτηση για τις εκλογές και για την επόμενη μέρα της Ν.Δ. Στους συνομιλητές του ο πρώην υπουργός λέει πως «δεν χρειάζονται γρήγορες ερμηνείες και πολύ περισσότερο βεβιασμένες ενέργειες», ακόμη και αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό.

Ο Β. Μαγγίνας απέφυγε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τις δηλώσεις και την ίδια ήπια στάση αναμένεται να τηρήσει και μετά την Κυριακή. Παρακολούθησε την καμπάνια της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία από διακριτική απόσταση και εμφανίζεται πεπεισμένος ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τα ψηφοδέλτια «πρέπει να επανεξεταστούν από την ηγεσία και να διορθωθούν όπου υπάρχουν αδικίες».

Ο Γ. Μανώλης έχει εντελώς διαφορετική τακτική. Απάντησε καταφατικά στις προσκλήσεις τριών τηλεοπτικών σταθμών για απόψε, ενώ από αύριο σειρά έχουν τα ραδιόφωνα. Αν η ήττα είναι μεγάλη, πιστεύει ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. Ο ίδιος θα προτιμούσε «ένα συνέδριο επανίδρυσης της Ν.Δ. και με τον Κ. Καραμανλή σε ρόλο εγγυητή της ενότητας».

ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΑΜΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΥΜΑΣΙ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
4-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: