Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ...ΚΑΘΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ...

Μουδιασμένα υποδέχθηκε ο Περισσός το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ, αφού τελικώς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τις δυνάμεις του σε σχέση με την αναμέτρηση του 2007.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα διατήρησε μεν την τρίτη θέση, ωστόσο παρουσίασε απώλειες στα ποσοστά του, γεγονός που εξώθησε την κ. Αλέκα Παπαρήγα να κάνει τη διαπίστωση πως «το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΚΚΕ είναι οπωσδήποτε αναντίστοιχο με την επιρροή την οποία έχει μέσα στον λαό».
Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στις δηλώσεις της παρατήρησε ότι ο λαός δεν «έδειξε στην κάλπη τη δύναμή του» και προσέθεσε ότι «θα αποδειχθεί περίτρανα ότι το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αλλά πάνω απ΄ όλα αν ο λαός είναι έτοιμος να αποκρούσει την επιθετικότητά της που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια». Πάντως η Αλέκα Παπαρήγα ευχαρίστησε τους φίλους και τους οπαδούς που στήριξαν για πρώτη φορά το ΚΚΕπαρά τα εκβιαστικά διλήμματαπου δέχτηκαν και διαβεβαίωσε ότι ο Περισσός θα επικοινωνήσει με όσους είχαν αποφασίσει να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα αλλά την τελευταία στιγμή δεν έκαναν το θαρραλέο βήμα μπροστά στην κάλπη.
Εντούτοις η κ. Παπαρήγα σχολίασε πως το ΚΚΕ βγαίνει πιο δυνατό από την εκλογική μάχη και μαζί με την ΚΝΕ θα έχει ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του ούτως ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του λαού, δηλαδή να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για συσπείρωση και ενότητα στην πάλη για ματαίωση των χειρότερων που έρχονται.

Απο την αλλη πλευρα,βαθιά ανάσα πήρε χθες ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, παρά την πτώση του εκλογικού ποσοστού του συγκριτικά με το 2007, πανηγύρισε για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας εξασφάλισε την ισχυροποίηση του ρόλου του τόσο εντός της Κουμουνδούρου όσο και στο εσωτερικό της πολιτικής συμμαχίας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Από νωρίς χθες στην Κουμουνδούρου επικρατούσε κλίμα αισιοδοξίας- καθώς όλες οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που είχε στη διάθεσή του ο ΣΥΝ έδειχναν την διατήρησή του στο Κοινοβούλιο- και πολύ σύντομα μετατράπηκε σε κλίμα ευφορίας αφού στις επτά το απόγευμα η δημοσιοποίηση του exit poll επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις.
Είναι ενδεικτικό ότι τα κορυφαία στελέχη που βρίσκονταν στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και άρχισαν να αλληλοσυγχαίρονται για το διαφαινόμενο εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ξεπεράσει έναν δύσκολο σκόπελο που είχε σχέση και με την εσωκομματική κρίση του καλοκαιριού.

«Με το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνει τόσο υψηλά ποσοστά και την Αριστερά να έχει δεχτεί τόσα χτυπήματα ακόμη κι εκ των έσω μετά τις ευρωεκλογές, πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ποσοστό των εκλογών», έλεγε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Τσίπρα βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Νίκος Βούτσης, ο Ανδρέας Καρίτζης και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Γιάννης Θεωνάς, ο Αντώνης Νταβανέλλος και η Νάντια Βαλαβάνη. Η ατμόσφαιρα δεν θύμιζε σε τίποτε το σκηνικό των ευρωεκλογών, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε απομονωθεί στο γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου και είχε δίπλα του μόνο ελάχιστους συνεργάτες του. Αυτήν τη φορά ο πρόεδρος του Συνασπισμού ήταν πλαισιωμένος από πολλά στελέχη τα οποία στις μεταξύ τους συζητήσεις σχολίαζαν ότι το ποσοστό του κόμματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή εμφάνιση του κ. Τσίπρα στο debate των πολιτικών αρχηγών. Είναι γεγονός ότι το αποτέλεσμα της κάλπης για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε και προσωπικό στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα, η παραμονή του οποίου στην ηγεσία του ΣΥΝ κρεμόταν από μία λεπτή κλωστή. Παράγοντες της Κουμουνδούρου ανέφεραν χθες το βράδυ ότι με το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα και παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας ισχυροποίησε τον ρόλο του εντός ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτιμούσαν ότι η κατά πάσα πιθανότητα εκλογή του προέδρου του Συνασπισμού στο κοινοβούλιο θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων στο εσωτερικό του συμμαχικού σχήματος.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΩΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ,ΩΣΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΞΑΝΑ.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΛΛΑ.
ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
5-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: