Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΟΛΠ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΤΣΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ...

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί από χθες στη νέα κυβέρνηση το Πεκίνο, απαιτώντας να εφαρμοστεί η σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Cosco. Μετά τη χθεσινή απόφαση των λιμενεργατών να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους ως το τέλος της εβδομάδας, η διπλωματική μηχανή της ασιατικής υπερδύναμης κινητοποιήθηκε και κλιμακώνει από σήμερα τις κινήσεις της στα υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να τιμήσει την υπογραφή του και να εφαρμόσει μια σύμβαση που έχει κυρωθεί από τη Βουλή και έχει επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τις επόμενες ημέρες διπλωμάτες και απεσταλμένοι του κινεζικού κράτους θα «κυκλώσουν» και το Μέγαρο Μαξίμου και αν δεν επιτευχθεί κάποια οριστική λύση, θα ακολουθήσει παρέμβαση στον κ. Γ. Παπανδρέου του πρωθυπουργού Γουέν Ζιαμπάο που πριν από έναν χρόνο υπέγραψε τη σύμβαση στην Αθήνα.

Μάλιστα,ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού που ελέγχει την παγκόσμια αγορά εμπορευματοκιβωτίων κ. Γουέι Τζιαν Φου (και κορυφαίο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας) απέστειλε προχθές μια επιστολή διαμαρτυρίας στην υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ζητώντας της να παρέμβει και να ανοίξει το λιμάνι του Πειραιά που από την 1η Οκτωβρίου ελέγχει η Cosco.

H κυρία Κατσέλη διαβεβαίωσε τη θυγατρική της στην Ελλάδα ΣΕΠ ΑΕ πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να λήξουν οι κινητοποιήσεις. Ωστόσο μετά τη χθεσινή απόφαση των λιμενεργατών για παράταση της απεργίας η κυρία Κατσέλη συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι της τόνισαν πως είναι πρόθυμοι να συζητήσουν ορισμένες τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης του Λιμένα Πειραιά, αλλά υπό την προϋπόθεση πως πρώτα θα ανοίξει το λιμάνι και θα λειτουργήσει κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Αθήνα θα επισκεφθεί σήμερα την κυρία Κατσέλη για να της μεταφέρει την έντονη δυσφορία της κυβέρνησής του, ενώ ανάλογο ραντεβού έχει ζητήσει και από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα. Σήμερα εξάλλου φθάνει στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, που θα συναντηθεί αύριο ή μεθαύριο με τον Πρωθυπουργό, μεταφέροντας επίσης τη δυσαρέσκεια της κινεζικής κυβέρνησης για την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ;;;
Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΊ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ,ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η COSCO...

ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ Ή Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ 55 ΧΡΟΝΩΝ...ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ...

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ ΣΑΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ 12-17000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΡΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.