Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

ΑΡΧΙΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΑΝΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΝΟΜΟ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΓΩΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ...
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

Στην επαναπροκήρυξη, με νέους όρους, του πολυσυζητημένου διαγωνισμού για τις 24 επιδοτούμενες άγονες αεροπορικές γραμμές, ο οποίος είχε ματαιωθεί λίγο πριν από τις εκλογές, προχώρησε χτες ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας.
Η νέα διαγωνιστική διαδικασία για τα επιδοτούμενα- με περίπου 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο- δρομολόγια θα ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Φεβρουαρίου, ενώ ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι θα αρχίσουν δρομολόγια προς τις άγονες γραμμές την 1η Μαρτίου 2010. Μέχρι τότε τις άγονες γραμμές θα εξυπηρετούν είτε η Οlympic Αir (χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα) είτε περισσότερες εταιρείες.

Ειδικότερα, για το διάστημα που θα μεσολαβήσει από το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η συμφωνία με την Οlympic Αir για την κάλυψη των δρομολογίων χωρίς επιδότηση, μέχρι την 1η Μαρτίου, εξετάζονται ήδη δύο σενάρια για τα οποία η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα αρχίσει διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα: Την παράταση εκτέλεσης των δρομολογίων από την Οlympic Αir εάν υπάρξει συμφωνία. Την αναδιανομή των δρομολογίων μεταξύ των ενδιαφερόμενων αεροπορικών εταιρειών.
Ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε χτες διαφέρει από τον προηγούμενο, κυρίως ως προς τον χρόνο παραχώρησης των άγονων γραμμών στον ανάδοχο ή τους αναδόχους, ο οποίος πλέον μειώθηκε στα δύο χρόνια από τέσσερα χρόνια που ήταν πριν. Έτσι, η αποκλειστική εκμετάλλευση των 24 γραμμών θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012. Βασικό κριτήριο για την επιλογή του αναδόχου θα αποτελέσει η οικονομική προσφορά που θα υποβληθεί για κάθε δρομολόγιο ξεχωριστά.

ΘΑ ΣΦΑΧΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: