Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ-ΚΟΥΚΟΥΛΟΝΟΜΟ....ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΤΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ.
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ....ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ....ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΥΤΗ.

Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος λόγω... κουκούλας είναι οι πέντε από τους οκτώ νεαρούς που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια στη διάρκεια επεισοδίων που ακολούθησαν πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο Πακιστανού μετανάστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, για τη στοιχειοθέτηση του κακουργήματος ήταν αρκετή μόνο η μαρτυρία των αστυνομικών που τους συνέλαβαν και είναι οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας. Με την απόφαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο νόμος που ποινικοποιεί τη χρήση της κουκούλας. Με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας και τις μαρτυρίες αστυνομικών εφάρμοσε τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε επί των ημερών του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια θεσμοθετώντας την... ποινική αναβάθμιση μίας σειράς αξιοποίνων πράξεων για όσους διαπράττουν αδικήματα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Έτσι, σήμερα απολογούνται στον ανακριτή Πειραιά οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αλλά με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του νομικού κόσμου. Μετά το τέλος της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας θα κληθούν να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων- ακόμη, δηλαδή, και για την προφυλάκισή τους. Αντίθετα, αν η δίωξη είχε ασκηθεί χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις του νέου νόμου, τότε οι κατηγορούμενοι θα είχαν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και όχι στον ανακριτή.

Η σύλληψη και η ποινική μεταχείριση των πέντε από τους οκτώ νεαρούς έχει προκαλέσει ένταση, ενώ ομάδα νεαρών προχώρησε από χθες στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι νεαροί κατέλαβαν το κτίριο των Προπυλαίων ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος τους. Μάλιστα, για σήμερα έχουν προγραμματίσει πορεία συμπαράστασης και συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι.

Οι νεαροί συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια, όπου έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, που όπως καταγγέλλεται επήλθε μετά τα βασανιστήρια που υπέστη στη διάρκεια της κράτησής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Οι διαδηλωτές, αφού πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Νίκαιας, κατευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν σχηματίσει φραγμό για να εμποδίσουν τους νεαρούς να πλησιάσουν.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που απάντησαν με δακρυγόνα. Τα επεισόδια πήραν διαστάσεις και ακολούθησαν συμπλοκές. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αστυνομικοί προσήγαγαν έντεκα νεαρούς. Μετά την εξέτασή τους οι τρεις αφέθησαν ελεύθεροι και οι οκτώ οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.
Τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Πακιστανού μετανάστη ζήτησε με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός απέστειλε στον κ. Τέντε τον φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης, προκειμένου, όπως αναφέρει, να διερευνηθούν σε βάθος οι πραγματικές συνθήκες θανάτου του 27χρονου Πακιστανού.

Όμως, εν αναμονή της πραγματογνωμοσύνης συμβούλων για τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη, η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» οργανώνει σήμερα διαμαρτυρία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο μετανάστης είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας στις 26 Σεπτεμβρίου λόγω εμπλοκής σε επεισόδιο με ανήλικο συμπατριώτη του. Όμως 48 ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Στις 9 Οκτωβρίου ο 27χρονος πέθανε. Σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών και συγκατοίκων του, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία κατά την προσαγωγή, τον έσυραν στα σκαλοπάτια του Τμήματος και τον βασάνισαν.
Όπως επίσης καταγγέλλεται, αστυνομικοί κατά την απελευθέρωσή του έβαλαν τον αδελφό του να υπογράψει ότι τον παρέλαβε
χωρίς ούτε έναν μώλωπα.

Με μία λακωνική ανακοίνωση η Αστυνομία, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ανέφερε ως αιτία θανάτου το πνευμονικό οίδημα- συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει η ιατροδικαστική εξέταση.

ΕΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΤΕΝΤΕΣ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ...
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: