Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΡΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ...ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ...

Μια γεύση για το πώς εννοεί την «προστασία του πολίτη» το ομώνυμο υπουργείο πήραν οι πολίτες που έτυχε να μένουν ή να κινούνται στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής και ώς το Σάββατο: με τους ελέγχους στοιχείων στα γόνατα και αθρόες προσαγωγές.

Ισως δεν είναι τυχαίο που στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία, με την οποία καλεί τη νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προτάσσει τα ζητήματα αστυνομικής βίας, τον σεβασμό στο κράτος δικαίου εκ μέρους των οργάνων του ίδιου υπουργείου και την άρση της παραδοσιακής ατιμωρησίας όσων ευθύνονται για παραβιάσεις.

Η οργάνωση κάνει θετική μνεία στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από τα νέα χαρτοφυλάκια και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε χειροπιαστές ενέργειες για να διαψεύσει όσους μιλούν για «φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα» και «κατ' ευφημισμόν υπουργεία».

«Δεδομένης της σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας, δεν μπορεί να υπάρξει περίοδος χάριτος στον τομέα αυτόν», επισημαίνει η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Κατερίνα Καπερναράκου, και παραθέτει έναν κατάλογο πιεστικών προβλημάτων που απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων. Σ' αυτόν εκτός της αστυνομικής βίας και ατιμωρησίας περιλαμβάνονται τα θέματα ασύλου και μετανάστευσης, της βίας κατά των γυναικών, των φυλακών και των κρατητηρίων, της θεσμικής κατοχύρωσης και εξάλειψης των διακρίσεων σε βάρος των ομοφυλοφίλων, του σεβασμού του δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης κ.ά.

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: