Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ;;;

ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BLOGS;;;ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ;;;

Σήμερα (19.10.2009) περίπου στις 3 μ.μ., στη φυλακή μεταναστών της Παγανής στη Μυτιλήνη οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε δύο από θαλάμους. Διαμαρτύρονταν για τη συνεχιζόμενη κράτησή τους και ιδιαίτερα για το ότι ορισμένοι κρατούμενοι απελευθερώνονται μετά από λίγες εβδομάδες, ενώ άλλοι μένουν φυλακισμένοι για πολύ περισσότερο καιρό. Επίσης, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο εσωτερικό της φυλακής τους.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται γύρω στα 900 άτομα, μεταξύ τους και ανήλικοι. Ένα 12χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν πήρε το χαρτί της διοικητικής του απέλασης, ενώ ο πατέρας του εξακολουθεί να είναι φυλακισμένος. Έτσι συνεχίζει να μένει μέσα.

Η φωτιά ήταν αρκετά ισχυρή και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική για να την ελέγξει. Δύο πρόσφυγες λιποθύμησαν, ενώ έξι χτυπήθηκαν τόσο άσχημα από ΜΑΤ ώστε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Γύρω στις 6 μ.μ., κι ενώ η φωτιά είχε σβήσει και οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κατέφθασαν λίγοι αλληλέγγυοι. Οι κρατούμενοι ήταν ακόμη στην αυλή. Ένας από αυτούς έλεγε πως βρίσκεται φυλακισμένος για περισσότερο από τέσσερις μήνες. Άλλοι ανησυχούν για τις μητέρες, τις σύζυγους και τις αδελφές τους που απελευθερώθηκαν νωρίτερα και βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Φαίνεται ότι οι κρατούμενοι θα περάσουν τη νύχτα στην αυλή.

Είδαμε ακόμη δύο κρατουμένους που είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, οι οποίοι δεν έχουν λάβει καμία θεραπεία μέχρι στιγμής.

Μετά την προηγούμενη εξέγερση, η αστυνομία δήλωσε ότι θα παίρνει τυχαία δύο κρατούμενους κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Δεν θα έχει σημασία αν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι έχουν σχέση με την εξέγερση ή όχι. Την τελευταία φορά το εφάρμοσαν, κρατώντας έναν μετανάστη για μερικές μέρες στο κρατητήριο και στη συνέχεια τον έστειλαν πίσω στην Παγανή. Μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε για τον άλλο. Για τη σημερινή εξέγερση δεν ξέρουμε εάν έχει ή θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

http://lesvos09.antira.info/

ΠΡΕΖΑ TV
19-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολοι οι λαθρομεταναστες πισω στις Πατριδες τους.
Αυτη ειναι η απαιτηςη του Ελληνικου λαου!
Ας γινει επιτελους σεβαστη η θεση του απ'οσους κυβερνουν.
Η Ελλαδα στους Ελληνες!