Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2009

ΠΑΣΟΚ:ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΧΑΟΣ...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ...

“Όλοι θα συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων προβλημάτων – ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του”, τόνισε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που παρέλαβε από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. “Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Είπαμε ότι είναι ο σωστός. Οραματικός, ρεαλιστικός, αυτονόητος”, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, προϊδεάζοντας για τη λήψη μέτρων,
τα οποία ωστόσο δεν θα πλήττουν τον πολίτη.

(ΠΑΠΑΡΙΑ).

Ο Παπανδρέου χαρακτήρισε “αποκαρδιωτική” την κατάσταση στο κράτος, στη δημόσια διοίκηση και στους δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ για την οικονομία δήλωσε ότι βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή από το 1993. Όπως τόνισε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος το έλλειμμα θα έχει διπλάσιο μέγεθος από εκείνο που η προηγούμενη κυβέρνηση ισχυριζόταν πριν από δέκα ημέρες.
Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε τους προκατόχους του ότι προκάλεσαν την εκτίναξη του ελλείμματος, ακολουθώντας πελατειακές πρακτικές και πρόσθεσε ότι πρώτη δουλειά της κυβέρνησης είναι η καταγραφή της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας και η ενημέρωση των πολιτών για αυτήν.

Παραλληλα,το «μαξιλαράκι» στα δημόσια οικονομικά, για το οποίο έκανε λόγο ο προκάτοχός του υπουργός Οικονομικών, δεν υπάρχει, ανέφερε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο Reuters. Ακόμη τόνισε πως θα προβεί στη λήψη άμεσων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μέτρων προκειμένου να ρίξει το έλλειμμα σε μονοψήφιο αριθμό.

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ειδικές περιστάσεις, τα πράγματα δεν είναι όπως συνήθως", δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελεί το κλειδί για την έξοδο από την κρίση.
Έκανε λόγο για οικονομικούς δείκτες χειρότερους από ότι αναμενόταν και πως το ΑΕΠ θα κινηθεί σε αρνητικό ρυθμό στο -1,5% για το 2009. Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα φορολογικά έσοδα μοιάζουν να έχουν συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό και χαρακτήρισε τον κρατικό μηχανισμό είσπραξης σαν "υπό κατάρευση" τονίζοντας πως οι ανείσπρακτοι φόροι πρέπει να εισπραχθούν άμεσα.
Σχετικά με το έλλειμμα της Ελλάδας, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη μετά την Ιταλία, ανέφερε πως "Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα το 10% του ΑΕΠ φέτος και ίσως χρειαστούν 3-4 χρόνια για να μειωθεί κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που θέτει η Ε.Ε.". Επανέλαβε ακόμα πως “στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα με μόνιμα και όχι έκτακτα μέτρα” τα οποία θα υποστηρίζουν τα φτωχά στρώματα και τομείς-κλειδιά της οικονομίας. Ειδικότερα έκανε λόγο για μέτρα τόνωσης της οικονομίας με παροχές περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;;;
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΧΑΟΣ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.
ΣΥΝΕΠΩΣ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;;;

Ο ΑΠΛΟΣ,Ο ΜΑΛΑΚΑΣ,Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ...

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
16-10-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άντε ρε μλκ, δηλαδή τι νόμιζες; Ότι παρέλαβεαν παράδεισο; Αφού πουταναριό τα είχαν οι ΝΔιτες. Δικαιολογίες και πράσσειν άλογα.Τουλάχιστον ρε παπάρα αυτολι εδώ δεν αγοράζουν LEXUS λιμουζίνες των 3500 κυβικών και θωρακισμέναι μερτσεντέ για να το παίξουν τζάμπα μάγκες με τα λεφτά τα δικά σου και τα δικά μου και ολών των άλλων ρε γκαζμά. Εϊχαν και στο χωριό τους ρε αυτοκίνητα τα ζώα της ΝΔ; Και σε χαλάει που λένε το αυτονόητο οι νέοι. Κάτσε να δουμε τι θα κάνουν στην πράξη και αυτοί και άρχισε το κράξιμο μετά

Ανώνυμος είπε...

που είναι οι 100 μέρες; τι γίνανε βρε ανώνυμε μλκ.

Ανώνυμος είπε...

σκάσε και μέτρα γκαζμά και αν δεν ξέρεις, θα σε περάσω 100 χέρια μέχρι να μάθεις

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει λες και δε το ξεραμε οτι θα γινοταν ετσι και πεφτουμε απο τα συννεφα με την ειδηση αυτη