Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2009

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ...

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά το 1983 και ως εκ τούτου όλοι οι ημιυπαίθριοι χώροι, εφόσον κτιστούν ή μετατραπούν με οποιοδήποτε τρόπο σε στεγασμένους χώρους, αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα.

Συγκεριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά τον 1983, ανεξάρτητα αν αυτά είναι εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως. Έκρινε επίσης τα αυθαίρετα μετά το 1983, που άρχισε η εφαρμογή του Ν. 1337/1983, έπρεπε κανονικά να είχαν κατεδαφιστεί.
Ακόμη, έκρινε ότι η διατήρηση των νέας γενεάς αυθαίρετων μετά το 1983, έχει ως συνέπεια την χειροτέρευση των όρων και συνθηκών διαβιώσης των κατοίκων, την νόθευση και ανατροπή των σχεδίων πόλεως. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η εν λόγω απόφαση συνδέεται άμεσα με τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Οι ημιυπαίθριοι χώροι εφόσον κτιστούν ή με οποιονδήποτε τρόπο μετατραπούν σε στεγασμένους χώρους - όπως τζαμαρίες, ξυλοκατασκευές, κλπ - αυτομάτως μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα τα οποία σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Η ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ,ΕΝΩ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: