Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

ΣΤΗΝ Ε.Ε ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΕΤΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ "ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ" ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...

Η Ε.Ε ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ PART TIME,ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΕΡΓΑΣΙΑ...ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....

Την απόφαση να μην ξεκινήσει τώρα η απόσυρση των πακέτων στήριξης της πραγματικής οικονομίας υιοθετούν οι ηγέτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή, επιμένουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας με ελαστικοποίηση των κανόνων στην αγορά εργασίας, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας της Κομισιόν, καθώς καθυστερεί η επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας από την Τσεχία.

Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, η απόσυρση των πακέτων στήριξης, που διοχετεύθηκαν τόσο από τις κυβερνήσεις, όσο και τις κεντρικές τράπεζες, δεν πρέπει να γίνει εάν δεν διασφαλιστεί πρώτα η ανάκαμψη. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει, όμως, να υποβάλλουν μέχρι τον Δεκέμβριο τις στρατηγικές εξόδου, ο χρόνος εφαρμογής των οποίων θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, με πρόφαση τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, υπογραμμίζουν την ανάγκη για περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, μέσα από την εφαρμογή μέτρων, όπως το τετραήμερο και η χαμηλότερης ασφαλιστική κάλυψη των νέων.
Σε πολιτικό επίπεδο, οι ηγέτες των "27" εκφράζουν τη δυσφορία τους για την άρνηση της Τσεχίας να επικυρώσει τη συνθήκη της Λισαβόνας. Πληροφορίες της "Ε" αναφέρουν ότι σήμερα το βράδυ ενδέχεται να προβούν σε κοινό ανακοινωθέν, ώστε η παρούσα Κομισιόν, η θητεία της οποίας λήγει το Σάββατο, να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της σε υπηρεσιακό επίπεδο, μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η Συνθήκη.
Την περασμένη Τρίτη, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχίας ανέβαλλε για τις 3 Νοεμβρίου την απόφασή του για την επικύρωση ή μη της Συνθήκης.

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: