Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ,ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ...

Μεθαύριο Πέμπτη ανοίγει η αυλαία των φετινών κινητοποιήσεων στην εκπαίδευση. Φοιτητές και μαθητές προγραμματίζουν το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα (από τα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι), την ίδια στιγμή που η σπίθα των καταλήψεων στα σχολεία άναψε. Περί τα 30 σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη με κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.
Χθες η υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία συναντήθηκε με τα προεδρεία της ΟΛΜΕ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ανέφερε ότι τα κενά είναι περισσότερα από 5.000. «Η αναπλήρωσή τους είναι μείζον θέμα. Καταβάλλουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες, είναι άμεση προτεραιότητά μας και θα ανακοινώσουμε εντός της εβδομάδος το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη όλων των κενών», δήλωσε.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες το μέλος της φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ (πρόσκειται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) κ. Ηλ. Κεφαλάς το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί με βασικό αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και την μη αναγνώριση των κολεγίων. Στο συλλαλητήριο θα πάρουν μέρος και οι μαθητές που συγκροτούν το Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών, οι οποίοι συναντήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στα γραφεία της ΟΛΜΕ.
Οπως δήλωσε ο μαθητής του 1ου Λυκείου Βριλησίων Ορ. Ηλίας, οι μαθητές της Αθήνας έχουν στόχο να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις εν όψει της συμπλήρωσης -στις 6 Δεκεμβρίου- ενός έτους από τον θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Ζητάμε αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, κατάργηση της βάσης του 10 και ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ, διατήρηση της ενισχυτικής διδασκαλίας», ανέφερε ο Ορέστης, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο "ΘΕΡΜΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ" ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ,ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ....ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-10-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ Η ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ.ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700 ΕΥΡΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ 500 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Όντως δε φταίνε τα κολλέγια, είναι απλά ακόμα μία αφορμή γιά φασαρίες και καταστροφές, μέ σκοπό να εκτονωθούν μερικοί πνευματικά χρεωκοπημένοι νέοι. Βαρεθήκαμε!

Ανώνυμος είπε...

τι λετε βρε φωστηρες?? που ζειτε??
φταινε οι φοιτητικες καταληψεις για τους εξευτελιστικους μισθους?? για την ανεργια?για το ξεπουλημα καθε αξιας και κατακτησης?? αν ειναι δυνατον.
ξυπνα επιτελους ανθρωπακο