Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ...

Ένας μεταλλεργάτης σκοτώθηκε στα μεταλλεία χρυσού της Στρατονίκης Χαλκιδικής κι ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε το μεσημέρι. Το δυσ΄τυχημα έγινε όταν αποκολλήθηκαν τόνοι μεταλλευμάτων και έπεσαν πάνω σε συνεργείο που πραγματοποιούσαν εργασίες υποστήλωσης σε στοά, στην περιοχή «Μαντεμ Λάκκος».

Το δυστύχημα σημειώθηκε 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης , σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την έξοδο της στοάς, στις 11.30 το μεσημέρι. Ήταν μια εργασία ρουτίνας για την περαιτέρω ενίσχυση της στοάς. Μεγάλος όγκος μεταλλεύματος αποκολλήθηκε από την οροφή και καταπλάκωσε τον 44χρόνο Δημήτρη Χαριστά, έμπειρο εργάτη με καταγωγή από την Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής. Η στοά απομονώθηκε αμέσως και οι εργάτες προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τον συνάδελφο τους ο οποίος τελικά ανασύρθηκε νεκρός. Με ασθενοφόρο9 του ΕΚΑΒ που έφθασε σε 20 λεπτά , η σορός του εργάτη διακομίστηκε στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Ο δεύτερος εργάτης, ηλικίας 49 χρονών, που υπέστη ακρωτηριασμό σε τέσσερα δάκτυλα του δεξιού χεριού ,διακομίστηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου "Γ. Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης. Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για τη συγκόλληση των δακτύλων και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ , με ανακοίνωση της , σημειώνει ότι "ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα έγινε στα μεταλλεία στο Μαντέμ Λάκκο της εταιρείας 'Ελληνικός Χρυσός'. Οι δύο εργάτες (νεκρός και τραυματίας) δούλευαν στις στοές των μεταλλείων και καταπλακώθηκαν από βράχο, γιατί τα μέτρα ασφαλείας δεν επαρκούσαν. Οι δύο τους έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο δολοφονημένων εργατών , που θυσιάστηκαν στο βωμό της ταξική εκμετάλλευσης. Η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος και ζωών , για να δημιουργεί τεράστια κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους".
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι "καλεί τους εργάτες της Μαντεμ Λάκκος να βγουν απ' τις στοές και να υψώσουν φωνή για το νέο έγκλημα της εργοδοσίας.

ΠΟΣΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;;;
ΠΟΣΟ ΑΙΜΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε πρέζα.. άστα αυτά ρε παιδάκι μου.. ώχου τώρα!
ρε! πες μας! ο σαμαράς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του; θα γίνουν εκλογές από τους συνέδρους ή από τη βάση; τι φορούσαν οι πολιτικοί την ημέρα της ορκομωσίας;
αυτά μας ενδιαφέρουν!...