Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ

Τη λύση της απευθείας διαπραγμάτευσης με τις ενδιαφερόμενες, για την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων, εταιρείες εξετάζουν οι επικεφαλής του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως είχε αποκαλύψει η Καθημερινή στο φύλλο της 5ης Οκτωβρίου, η σύμβαση της Αστυνομίας (και της Πυροσβεστικής) με την «Ολυμπιακή Αεροπλοΐα» έληξε στις 28 Σεπτεμβρίου, με συνέπεια ο στόλος των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. να παραμένει καθηλωμένος στο έδαφος λόγω έλλειψης τεχνικής υποστήριξης. Εκτοτε μάλιστα οι πιλότοι των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για «δέσιμο μακράς διαρκείας». Παρότι το πρόβλημα ήταν γνωστό από την επομένη κιόλας της πώλησης της «Ολυμπιακής» στον Ομιλο της Marfin, οι διαδικασίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την υπογραφή νέας σύμβασης ορίστηκαν να ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου. Οι γνωρίζοντες αναφέρουν, μάλιστα, ότι θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες έως ότου τελεσφορήσουν οι διαδικασίες εξαιτίας προσφυγών που έχουν ήδη κατατεθεί (μία κατετέθη μόλις χθες) και πρέπει να εκδικαστούν.

Πάντως, πηγές από τον Κλάδο Οικονομοτεχνικών του αρχηγείου αναφέρουν ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι στις προθέσεις των επιτελών είναι να προσφύγουν στη λύση της απευθείας διαπραγμάτευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, η όποια συμφωνία επιτευχθεί με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες θα είναι προσωρινή και θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Νοεμβρίου. Σε επιστολή με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου, οι επικεφαλής της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας (ΥΕΜΕΑ) πρότειναν τη διεξαγωγή προφορικού μειοδοτικού διαγωνισμού με στόχο να ανατεθεί το έργο της συντήρησης σε ιδιωτική εταιρεία, έως ότου βρεθεί μονιμότερη λύση. Πλην των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. παροπλισμένα είναι τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής καθώς και τα 4 από τα 6 ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος.

ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΓΙΚΟΙ...ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ SERVICE ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ...ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΑΓΕ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SERVICE ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ "ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ" ΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ;;;


ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: