Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ...ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ;;;ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ;;;

Στο «τμήμα νεογέννητων» του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνυπάρχουν ασφυκτικά, σε μια έκταση που δεν ξεπερνά τα 250 τ.μ., η μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών με 11 θερμοκοιτίδες ανοιχτές και κλειστές, ένας χώρος για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, ένας τρίτος ενδιάμεσης νοσηλείας και αυτός της απλής νοσηλείας.
Με συνολικά 30 κρεβατάκια και θερμοκοιτίδες, με μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τρεις κενές θέσεις επιμελητών β' λειτουργεί το τμήμα. Ενα τμήμα που εφημερεύει μέρα παρά μέρα και που στήθηκε το '79 πάνω σ' έναν διάδρομο που ένωνε δυο κτίρια του νοσοκομείου.

«Εχουμε ετήσια εισροή παιδιών γύρω στα 450 με 500 τον χρόνο. Ερχονται εδώ απ' όλη την Ελλάδα νεογνά έως 14 ημερών. Κυρίως από περιοχές κάτω από τη Λάρισα, από ολόκληρη την Πελοπόννησο -εκτός από την Πάτρα και την Ηλεία -από τα νησιά του Αιγαίου, από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο. Το ποσοστό εισαγωγής στη μονάδα ποικίλλει», μας λέει ο υποδιευθυντής του τμήματος, γιατρός Ιωάννης Καπετανάκης.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα, μιλάει πρωτίστως για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Ενδεικτικό ότι η νυχτερινή βάρδια βγαίνει με τρεις, άντε στη μεγάλη εφημερία τέσσερις, νοσηλεύτριες για 30 κρεβάτια. Μία απ' αυτές καλείται να τα βγάλει πέρα στη μονάδα εντατικής με τις 11 θερμοκοιτίδες, ως επί το πλείστον γεμάτες, ενώ αν χρειαστεί μπορεί να προστεθούν και μια και δυο ακόμη θερμοκοιτίδες. «Κάποιο χειμώνα φτάσαμε να έχουμε 34 νεογνά», λέει ο κ. Καπετανάκης και επισημαίνει την αναγκαιότητα της μεταφοράς του τμήματος σε περισσότερα τετραγωνικά.
«Η Ελλάδα, θα πει ο γιατρός κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας -έτσι καθώς μιλάμε για τα προβλήματα- «είναι η χώρα που σε στέλνει να κάνεις αστροναυτική στην Αμερική και μετά σε γυρνάει πίσω, σου δίνει ένα ποδήλατο και σου λέει "κοίταξε, πήγαινε από το πεζοδρόμιο μη σε πατήσει κανείς"». Μας λέει ότι ενώ ειδικεύτηκε στο Παρίσι στους υπέρηχους εγκεφάλου, ποτέ στα 25 χρόνια που εργάζεται στο «Αγλαΐα Κυριακού», δεν χρησιμοποίησε ένα τέτοιο μηχάνημα υπερήχων. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν διαθέτει τέτοιο το νοσοκομείο. «Δεκαπέντε χρόνια είναι που ζητάμε από το υπουργείο να μας το φέρει, και ακόμα τίποτα. Τώρα έχει ξεκινήσει διαγωνισμός γι' αυτό».

ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΔΩΡΙΖΕ Ο ΟΠΑΠ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ..ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποια μηχανηματα εδω εχουμε να παρουμε οπλα για να προστατευουμε τον πολιτη απο τους διαδηλωτες τα νοσοκομεια θα σκεφτομαστε;