Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2009

Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΕΛΑΚΟΣ,ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ...


Οπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, εκτός από την εμπλοκή του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην έξω από κάθε λογική εξαγορά μόλις πριν από τέσσερις μήνες της εταιρείας «Proton Ασφαλιστική» από την παραπαίουσα «Ασπίς» αλλά και την «ευνοϊκή μεταχείριση» εκ μέρους της υπουργού Απασχόλησης κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος είναι βαρύτατα εκτεθειμένο. Ο λόγος για τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Ο τελευταίος επί πενταετία επέτρεπε την παράλληλη συμμετοχή του στενού του συνεργάτη στο υπουργείο κ. Παναγιώτη Μελετάκου στο διοικητικό συμβούλιο της «Ασπίς Πρόνοια».
Σαν να μην έφτανε αυτό,ο κ. Μελετάκος αναδείχθηκε τον τελευταίο καιρό σε Νο 2 της «Ασπίς Πρόνοια», έχοντας συμμετοχή σε μια σειρά αποφάσεων και διοικητικών επιλογών που οδήγησαν τελικά στο να βρεθούν στον αέρα χιλιάδες Ελληνες ασφαλισμένοι.Ειδικότερα, όπως παρουσιάζουμε σήμερα, ο κ. Μελετάκος στην προβολή των βιογραφικών των μελών του Δ.Σ. του ομίλου Ασπίς φέρεται, εκτός της θέσης του στην ασφαλιστική εταιρεία,να κατέχει από το 2004 τη θέση του διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Κέντρου Ερευνών για τα θέματα ισότητας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μελετάκος αμέσως μετά τη νίκη της Ν.Δ., τον Μάρτιο του 2004, τοποθετήθηκε σύμβουλος του κ. Παυλόπουλου, ενώ τρεις μόλις μήνες μετά, τον Ιούνιο, εισήλθε στο σχήμα της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ».
Πολύ καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο ρόλος του 63χρονου κ. Μελετάκου, μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη διατήρηση δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας του κ. Ψωμιάδη με το κυβερνών κόμμα, καθώς ο επιχειρηματίας ήθελε να μη βρεθεί και πάλι σε δύσκολη θέση μετά τα προβλήματα που του δημιούργησε στο τέλος της θητείας του το σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

Γνωστό κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., ο Πειραιώτης κ. Μελετάκος αρχικά έφερε σε επικοινωνία τον κ.Παύλο Ψωμιάδη με τον κ.Παυλόπουλο, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε για τα προβλήματα του επιχειρηματία με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Παράλληλα, με επαφές του ιδίου δημιουργήθηκε ένα πλέγμα σχέσεων της «Ασπίς» και με άλλα κυβερνητικά στελέχη, διευκολύνοντας την προσπάθεια επιβίωσης του σχήματος σε καιρούς που ήδη τα ανοίγματά του ήταν εξαιρετικά μεγάλα.
Μάλιστα, ο ρόλος του ίδιου στον όμιλο θεωρείται κομβικός, καθώς ήταν εκείνος που είχε εποπτικές αρμοδιότητες ως προς τους αναλογιστικούς ελέγχους του σχήματος. Αρα, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις και τις αστοχίες που οδήγησαν χιλιάδες ασφαλισμένους σε αδιέξοδο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-10-2009


Πρώτο Θέμα-Δημήτρης Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: