Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

ΠΙΟ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...ΠΑΡΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ...


Η Θέμις... στραβοκοιτάζει τους αλλοδαπούς! Πιο βαρειές ποινές επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια της χώρας στους ξένους που κατηγορούνται για υποθέσεις ναρκωτικών, απ' ό,τι σε Ελληνες, σύμφωνα με έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βασίλη Καρύδη. Τα συμπεράσματα παρουσιάστηκαν χθες σε συνέδριο του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Ο Δρόμος προς τη Δικαιοσύνη».

Σε δείγμα 767 κατηγορουμένων που δικάστηκαν την περίοδο από το 2004 έως το 2006 στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι σε όλες τις κατηγορίες των ναρκωτικών («μαλακών» ή «σκληρών») στους αλλοδαπούς δράστες επιβλήθηκαν μεγαλύτερες ποινές, κατά περίπου τέσσερα χρόνια, συγκριτικά με τους Ελληνες.
Ο μέσος όρος των ποινών για τους Ελληνες κατηγορούμενους ανέρχεται σε 4,8 χρόνια για τις περιπτώσεις των «μαλακών» ναρκωτικών (κάνναβη, χάπια), ενώ για τους αλλοδαπούς σε 8,9 έτη.
Για τα «σκληρά» ναρκωτικά (κοκαΐνη, ηρωίνη) ο μέσος όρος ποινής για τους Ελληνες προσεγγίζει τα 5,6 χρόνια, ενώ για τους αλλοδαπούς τα 9,2 χρόνια.

«Οι ποινές που επιβάλλονται στους αλλοδαπούς είναι περίπου οι ίδιες, είτε πρόκειται για διακίνηση μαλακών είτε σκληρών ναρκωτικών, πράγμα που δεν ισχύει για τους Ελληνες δράστες. Φαίνεται ότι ο αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών, κατά την κρίση των δικαστών, χρήζει πιο σκληρής τιμωρίας, ανεξάρτητα από τη δραστικότητα της ουσίας που διακινεί. Αντίθετα, το κριτήριο του είδους της ναρκωτικής ουσίας προφανώς λαμβάνεται περισσότερο υπόψη, όταν πρόκειται για Ελληνα έμπορο, καθώς παρατηρείται σαφώς ευνοϊκότερη μεταχείριση των ημεδαπών δραστών, σε υποθέσεις που αφορούν μαλακά ναρκωτικά», αναφέρει ο Βασίλης Καρύδης.

Η έρευνα επιχειρεί και μια συγκριτική ανάλυση των ποινών που επιβλήθηκαν για υποθέσεις ναρκωτικών, πριν και μετά το λεγόμενο «παραδικαστικό» σκάνδαλο, που ξέσπασε το 2005.
Σύμφωνα με τον πανεπιστημιακό δάσκαλο Β. Καρύδη, παρατηρείται «σαφής αυστηροποίηση των επιβαλλόμενων ποινών το 2005 και το 2006, σε σχέση με το 2004», προτού δηλαδή ξεσπάσει το σκάνδαλο.
Το 2004, η μέση επιβαλλόμενη ποινή ήταν 5,3 χρόνια για την κατηγορία των «μαλακών» ναρκωτικών και 7,3 για τα «σκληρά», αλλά το 2005 ο μέσος όρος εκτοξεύτηκε, αντιστοίχως, σε 7,6 και 8,6 χρόνια.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;
ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;;;
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΦΡΙΚΙ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
17-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: