Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΣΕΒ,ΕΣΕΕ ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΓΣΕΕ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

Στο τραπέζι του διαλόγου μπαίνουν από σήμερα οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, καθώς ο υπουργός Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης A. Λοβέρδος και ο υφυπουργός Γ. Kουτρουμάνης συγκαλούν σε πρώτη συνεδρίαση ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων της ΓΣEE, του ΣEB, της EΣEE και της ΓΣEBEE που θα κληθούν να υποβάλουν προτάσεις για τις αλλαγές.
Στο επίκεντρο του διαλόγου βρίσκεται η επαναρρύθμιση των δικαιωμάτων των «ευέλικτα» απασχολούμενων και των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων με στόχο να υπάρξει συναίνεση για την εφαρμογή, εντός του 2010, ενός νέου καθεστώτος που θα συνδυάζει την ευελιξία και τις επιδοτήσεις (που ζητούν οι επιχειρήσεις επικαλούμενες και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία) με την ασφάλεια της εργασίας (την οποία επιδιώκουν να διευρύνουν τα συνδικάτα).
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ STAGE ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ
Ο ΣΕΒ ΕΔΩ.


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΣEE θα ζητήσει από τον υπουργό να παρουσιάσει ατζέντα προκειμένου να καθοριστούν πιο συγκεκριμένα τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση.
Oπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος στο πλαίσιο του διαλόγου αυτού θα συζητηθούν και τα «μέτρα-ανάχωμα στην ανεργία» που έχει προτείνει ο ΣEB (όπως οι μειώσεις - επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών).
«Xρειάζονται περισσότερες εγγυήσεις στον χώρο εργασίας, καθώς και η αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας» δήλωσε ο υπουργός,ενώ την ανάγκη να διεξαχθεί ο διάλογος με γνώμονα την αντιμετώπιση της ανεργίας, διατύπωσε ήδη ο πρόεδρος του ΣEB Δ. Δασκαλόπουλος στη συνάντηση που έγινε την Tρίτη με την ηγεσία του υπουργείου.
«Συζητήσαμε τα δέκα μέτρα -ανάχωμα στην ανεργία που έχουμε προτείνει και την προοπτική να γίνουν μέρος της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Aπό την πλευρά της η ΓΣEE σκοπεύει να καταθέσει ένα πακέτο ρυθμίσεων όχι μόνο για την αποτελεσματικότερη προστασία των ανέργων (αύξηση επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού, επέκταση της «κάλυψης» ανεργίας του OAEΔ στους μακροχρόνια ανέργους αλλά και σε όσους χάνουν την απασχόληση που είχαν με συμβάσεις έργου ή με καθεστώς ενοικίασης) αλλά και των ήδη εργαζομένων, ιδιαίτερα εκείνων που απασχολούνται με τις ευέλικτες μορφές εργασίας (επιβολή πλαφόν στις ευέλικτες συμβάσεις που μπορεί να έχει κάθε επιχείρηση, θεσμοθέτηση 18μηνου ως ανώτατου ορίου ενοικίασης εργαζομένου, καταβολή βασικών επιδομάτων της EΓΣΣE σε κάθε μορφής απασχόληση, αλλαγή νόμου για τα ελαστικά ωράρια εργασίας,επιβολή υποχρέωσης αιτιολόγησης των απολύσεων).
Η ΓΣΕΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ...ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

Eιδικά για τις επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών -όπως των νέων σε ηλικία ανέργων που προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα για διάστημα τετραετίας- η ΓΣEE θα ζητήσει να μην επιδοτείται καμία επιχείρηση που έχει μειώσει τον τελευταίο χρόνο προσωπικό ή είχε λάβει στο παρελθόν οικονομικές ενισχύσεις και είχε προβεί σε απολύσεις.
H ΓΣEE θα ζητήσει, τέλος, να ενισχυθεί το Σώμα Eπιθεώρησης Eργασίας και να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: