Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠ,ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΒΗΜΑ...

«Είμαι πατριώτης και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόταση...». Αυτό δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ο 49χρονος κ. Φώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος ανέλαβε χθες το μεσημέρι τη θέση του α΄ υποδιοικητή της ΕΥΠ. Ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προ πέντε μηνών, θα είναι προϊστάμενος των διευθύνσεων αντικατασκοπίας, αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, στον τομέα ευθύνης του θα βρίσκεται η Διεύθυνση Επικοινωνιών της ΕΥΠ, στην αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει το μεγάλο σύστημα παρακολούθησης συνδιαλέξεων και Ιnternet των μυστικών υπηρεσιών. Ετσι λοιπόν ο κ. Παπαγεωργίου αναμένεται ότι θα έχει τον πιο κρίσιμο και κομβικό ρόλο στις έρευνες των ελληνικών αρχών για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ INTERNET ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ.ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ MAIL,SMS ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΥΝΝΕΦΟ....ΟΧΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ...ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ...

Ο κ. Φώτης Παπαγεωργίου κατάγεται από τη Ναύπακτο και είναι πατέρας δύο αγοριών. Από το 1982 υπηρετούσε σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας που ασχολούνται με τις υποθέσεις τρομοκρατίας. Είχε διατελέσει ως το 2005 τμηματάρχης του Τμήματος Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια έγινε προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνούς Τρομοκρατίας.
Μαζί με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φώτη Νασιάκο και Στέλιο Σύρρο, όπως και με τον εισαγγελέα κ. Ιωάννη Διώτη, είχε παίξει κύριο ρόλο στις έρευνες για την εξάρθρωση της 17Ν. Ηταν ο άνθρωπος που είχε πραγματοποιήσει ειδική έρευνα για τη δραστηριότητα του Δημήτρη Κουφοντίνα , ενώ συμμετείχε στην πολυήμερη ανάκριση του Σάββα Ξηρού , μετά την έκρηξη της βόμβας στα χέρια του τον Ιούλιο του 2002. Συνεργάτες του μιλάνε για έναν αξιωματικό που «μπαίνει στο μυαλό των τρομοκρατών», έχει αναλυτική σκέψη, ενώ γνώριζε σειρά απόρρητων στοιχείων τα οποία ποτέ δεν κατεγράφησαν σε επίσημα έγγραφα.

Ο κ. Παπαγεωργίου είχε επαφές με αξιωματικούς της Σκότλαντ Γιαρντ και μάλιστα ήταν κουμπάρος ελληνικής καταγωγής υψηλόβαθμου αξιωματικού της βρετανικής αστυνομίας. Μετά την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ βραβεύθηκε για τη συμβολή του σε αυτή την υπόθεση. Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι για λόγους εσωτερικού ανταγωνισμού και πολιτικών σκοπιμοτήτων στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παραγκωνίστηκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις του, διοικητικά στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «κρατούσαν για τον εαυτό τους πληροφορίες» και δεν τον ενημέρωναν για κρίσιμες έρευνες σχετικά με τη δράση της νέας γενιάς τρομοκρατών. Από την άλλη πλευρά, συνάδελφοί του υποστήριζαν ότι «ο ίδιος δεν ήταν συνεργάσιμος στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.». Στη διάρκεια της θητείας του στο Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας είχε σειρά σημαντικών επιτυχιών στον εντοπισμό μελών της Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμικών οργανώσεων που έδιναν το «παρών» στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαγεωργίου παραιτήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στις αρχές του προηγούμενου Μαΐου καταγγέλλοντας την περιθωριοποίησή του.

ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ...ΜΑΛΙΣΤΑ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΙΠΕΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ,ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ VODAFONE,ΤΗΝ "ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ",ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2004,ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΕΥΠ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS ΚΤΛ...;;;

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: