Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΨΥΞΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗ...ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία του Φαναρίου Πρέβεζας από την απόφαση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» να βάλει «λουκέτο» στον σταθμό πρόψυξης γάλακτος του Δημοτικού Διαμερίσματος Καστριού.
Ο σταθμός, που είναι η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος της Ηπείρου, λειτουργεί επί 35 χρόνια και τώρα μεταφέρεται στην Γκρίκα Θεσπρωτίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι 50 Δημοτικών Διαμερισμάτων της παραλιακής ζώνης της Πρέβεζας να μην έχουν ουσιαστικά τρόπο να διαθέσουν το γάλα τους.

Ολα ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο, με τους πρώτους «ψιθύρους» για μεταφορά του σταθμού πρόψυξης στην Θεσπρωτία. Τότε οι παραγωγοί έλαβαν καθησυχαστικές απαντήσεις. Ομως τώρα πληροφορήθηκαν επίσημα ότι ο σταθμός -λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας- θα πάψει να λειτουργεί από τις 2 Νοεμβρίου.
Οι παραγωγοί είχαν ζητήσει εδώ και καιρό να γίνουν οι απαιτούμενες μικροβελτιώσεις για να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού, κάτι όμως που δεν εισακούστηκε.

Την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του υποσταθμού έχουν εκφράσει τόσο το Νομαρχιακό Συμβούλιο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Φαναρίου αλλά και το Επιμελητήριο Πρέβεζας. Στα ψηφίσματά τους αναφέρουν ότι η κατάργηση του σταθμού θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ....;;;

ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2009


ethnos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάς ότι έχουμε κακοκαιρία δύο μέρες; Το ξέρουν αυτό εκεί στο ΠΑΣΟΚ; Χέσε μας ρε Πρέζα.