Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009

ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επιλέχθηκε μεταξύ 205 υποψηφίων για να βραβευτεί με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης για το 2009, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών στο Όσλο της Νορβηγίας. Η Επιτροπή επαινεί τον Αμερικανό πρόεδρο «για τις εξαιρετικές του προσπάθειες να ενδυναμώσει τη διεθνή διπλωματία και τη συνεργασία μεταξύ των λαών»
Ο Ομπάμα θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε θα του αποδοθεί το χρυσό μετάλλιο της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης καθώς και χρηματικό έπαθλο ύψους 1,4 εκατ. δολαρίων.

"Η επιτροπή αποδίδει μεγάλη σημασία στο όραμα και στις προσπάθειες του Ομπάμα για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα", δήλωσε ο πρόεδρος της νορβηγικής επιτροπής Τούρμπιον Γιόγκλαντ.
Ανάμεσα στους υποψηφίους για το Νομπέλ Ειρήνης ήταν η Κολομβιανή γερουσιαστής Πιεδάδ Κορντόμπα, ο Ιορδανός πρίγκηπας Γκάζι Μπιν Μοχάμεντ, καθηγητής φιλοσοφίας στο ιορδανικό Πανεπιστήμιο Ισλαμικής Πίστης αλλά και ο Αφγανός ακτιβιστής, Σίμα Σαμάρ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ...
ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ....Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ...ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ...
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
9-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: