Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ;;;

Με αφορμή τον θάνατο των τεσσάρων πρόωρων βρεφών από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε διάστημα δύο μηνών στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του μαιευτηρίου «Αλεξάνδρα» γράφτηκαν και ακούστηκαν πολλά.
Ενα από αυτά ήταν ότι στη ΜΕΝΝ του νοσοκομείου παρατηρείται τεράστια έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα, όμως, με τον Κώστα Γαβριήλ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενο στο νοσοκομείο, το σημαντικό πρόβλημα δεν είναι αυτό γιατί, όπως λέει, «σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας υπάρχει θέμα με την έλλειψη προσωπικού».
Κατ' αυτόν το πρόβλημα είναι ότι η ΜΕΝΝ στο «Αλεξάνδρα» δεν λειτουργεί σαν ξεχωριστό τμήμα· είναι ενταγμένη στο νεογνολογικό τμήμα του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην έχει άλλον διευθυντή, άλλη προϊσταμένη και διαφορετικό προσωπικό
που θα στελεχώνει ειδικά τη Μονάδα.

Και αυτό συμβαίνει από τη λειτουργία της ΜΕΝΝ και παρά τις φωνές των συνδικαλιστών και του σωματείου, για να έχει η Μονάδα δική της ιεραρχία, δική της πυραμίδα διοίκησης, δική της στελέχωση· όλοι κώφευαν.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν συζητάμε για οργανωμένη μονάδα, συζητάμε για δυο δωμάτια τα οποία είναι μέσα στο νεογνολογικό τμήμα, και αυτά έχουν ονομαστεί μονάδα», τονίζει ο συνδικαλιστής.
Οι λόγοι που ο ίδιος πιστεύει ότι το αίτημά τους δεν ικανοποιείται είναι ή η αδιαφορία ή ότι κάποιοι δεν θέλουν να αναπτυχθεί κανονικά σαν μονάδα γιατί αυτό προϋποθέτει και κάποια άλλα πράγματα, όπως την εύρεση ενός μεγαλύτερου κατάλληλου χώρου και τη στελέχωση με ξεχωριστό προσωπικό.

Οσο για τον θάνατο των βρεφών στη ΜΕΝΝ, ο κ. Γαβριήλ υποστηρίζει πως πρέπει επιτέλους να απαντήσουν οι υπεύθυνοι επιστήμονες -που μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει- σ' ένα πλήθος ερωτημάτων που έχουν τεθεί. Οπως από πού προήλθε το μικρόβιο αυτό, πώς αναπτύχθηκε, αν πράγματι πρόκειται για το σεράτια. Το ίδιο περιστατικό -όπως λέει- είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια ήταν τα πορίσματα και ποια τα μέτρα που ελήφθησαν για να μην ξαναεμφανιστεί.

ΠΡΕΖΑ TV
31-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: