Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ BLOGS...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Κανονες διαφάνειας θέτει στα αμερικανικά μπλογκ που παρουσιάζουν διάφορα καταναλωτικά προϊόντα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FΤC) των ΗΠΑ. Από την 1η Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες αυτών των μπλογκ θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν εάν έχουν λάβει δωρεάν κάποιο προϊόν ή άλλο «δώρο» από τις εταιρείες, ενώ σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο έως και 11.000 δολάρια. «Δεδομένου ότι τα μπλογκ αποτελούν πλέον έναν σημαντικό παράγοντα στον κόσμο της διαφήμισης, νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο να τα ελέγχουμε», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κλίλαντ από την FΤC. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσίας, «το ποστ ενός μπλόγκερ που λαμβάνει μετρητά ή άλλες μορφές πληρωμής για να πει τη γνώμη του πάνω σε ένα προϊόν θεωρείται διαφήμιση».

Οι καταναλωτικές οργανώσεις διαμαρτύρονται εδώ και καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παντελή έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τους τρόπους χρηματοδότησης των μπλόγκερ που εξειδικεύονται σε διάφορους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και η διατροφή.

Μάλιστα, η οργάνωση Ένωση Καταναλωτών είχε δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα από την οποία κατήγγελλε τις στενές σχέσεις ανάμεσα στους μπλόγκερ και τις επιχειρήσεις. Η ιστοσελίδα έκλεισε στις αρχές του χρόνου, καθώς δεν είχε οικονομικούς πόρους. Ο Ρικ Κάλβερτ, ιδιοκτήτης δύο τέτοιων μπλογκ, δηλώνει σύμφωνος με το μέτρο, το οποίο ωστόσο θεωρεί ανεφάρμοστο: «Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια μπλογκ και ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά», επισημαίνει.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ BLOG ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ...ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΙΟΥΣ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗ ΦΑΣΗ ΑΚΟΜΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΡΕΖΑΤΒ
ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ,
ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΜΠΛΟΓΚ!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΓΗΚΕ ΜΕ +10 ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ?ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ???ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ??