Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ CIA ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΗΣ...ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ...

Η νεότερη αδερφή των Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, Χουανίτα, δήλωσε την Κυριακή ότι συνεργάστηκε με την CIA των ΗΠΑ εναντίον της κυβέρνησης του αδερφού της, πριν φύγει εξόριστη στο Μαϊάμι, το 1964.
Η Χουανίτα Κάστρο, ετών 76, που δεν έχει μιλήσει στα αδέρφια της για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίας, μίλησε στην ισπανική τηλεόραση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της "Φιντέλ και Ραούλ, Τα Αδέρφια μου, Η Κρυφή Ιστορία" (Fidel and Raul, My Brothers, the Secret History) που έγραψε σε συνεργασία με τη Μεξικανή δημοσιογράφο, Μαρία Αντονιέτα Κόλινς.

Η αδερφή Κάστρο περιέγραψε στην Κόλινς ότι μετά την Επανάσταση του Φιντέλ το 1959 και την πτώση του δικτάτορα Φουλένσιο Μπατίστα στην Κούβα, η ίδια άρχισε να «απογοητεύεται από την αδικία» του αδερφού της. Από το σπίτι της στη Αβάνα εργάστηκε για την προστασία όσων καταδίωκε η κυβέρνηση Κάστρο.
Μια μέρα, κάποιος της έδωσε μια πρόσκληση από τη CIA που της ζητούσε συνεργασία και είπε ναι. "Έτσι ξεκίνησε μια μακρά σχέση με την CIA", περιγράφει η Κόλινς.

"Κατά τη διάρκεια τριών ετών, από το 1961 εως το 1964, με το ρίσκο της ίδιας της της ζωής, η εργασία της Χουανίτα Κάστρο ήταν να σώσει τις ζωές των συμπατριωτών της, πολύ πριν φύγει εξόριστη στο Μαϊάμι", προσθέτει η Κόλις.
Η Χουανίτα Κάστρο, που δούλεψε στο Μαϊάμι για περισσότερα από 30 χρόνια, μίλησε τελευταία φορά στο Φιντέλ, όταν πέθανε η μητέρα τους, το 1963. Στον αδερφό της Ραούλ δεν έχει μιλήσει από το 1964 πριν φύγει από την Κούβα.

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ
ΟΥΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ...ΕΛΕΟΣ...


ΠΡΕΖΑ TV
26-10-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε πρέζα, ποιοι νομίζεις ότι σκοτόνωνταν στον δικό μας τον εμφύλιο; Οι Έλληνες τους Γερμανούς ή τους τούρκους;

Ανώνυμος είπε...

To θέμα είναι, είχε δίκιο, ή όχι;