Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗ COSCO...ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...

Σχετικά με την συνεχιζόμενη εκκρεμότητα για την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης, που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με την κινεζική εταιρεία COSCO, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η στάση της Κυβέρνησης, αποπνέει προχειρότητα, έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας των ζητημάτων, που αφορούν διεθνείς Συμβάσεις της χώρας και μάλιστα με κράτη όπως η Κίνα, και άγνοια του ύψους των ζημιών, που προκαλεί στη χώρα η πολιτική αυτή.

Παράλληλα, δημιουργούνται κίνδυνοι για τον Ο.Λ.Π., (εισηγμένη εταιρεία στο ΧΑΑ), από το ενδεχόμενο να κληθεί ν΄ ανταποκριθεί στις τεράστιες οικονομικές αξιώσεις της COSCO, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση συνεχίσει, την αμφισβήτηση της σύμβασης και εμποδίζει την υλοποίησή της.
Τα οικονομικά στοιχεία που έγιναν γνωστά κατά την συζήτηση στη Βουλή, πιστοποιούν ότι η σύμβαση είναι πολύ συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο. Πέραν από τα έσοδα, διατηρούνται οι θέσεις εργασίας στον Ο.Λ.Π., που θα συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τον καινούργιο προβλήτα Ι αντί του ΙΙ, ενώ δημιουργούνται παράλληλα 1.000 νέες θέσεις εργασίας στον προβλήτα ΙΙ.

Η Κυβέρνηση πρέπει να μας πει, ποια ακριβώς εργασιακά δικαιώματα υπερασπίζεται και προστατεύει, άγνωστα σε μας, γιατί όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται τόσο στο νόμο, όσο και η Επιχειρησιακή Σύμβαση η οποία υπογράφηκε, σε συμφωνία με τους εργαζομένους πολύ πρόσφατα, είναι απόλυτα κατοχυρωμένα, αφού με διάταξη που ψήφισε η Κυβέρνηση της Ν.Δ., οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π. είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Δυστυχώς, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την κατάργηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και τον κατακερματισμό των υπηρεσιών του, άρχισε να θερίζει πολύ νωρίς τα πρώτα δείγματα επικίνδυνης ανευθυνότητας».

ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ COSCO...ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ;;;
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ...

ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO;;;
ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ...ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
14-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ? ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ? ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ..ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΛΕΜΙΑ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ..