Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

DE STANDAARD:ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΞΕΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ,ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...

Με τον τίτλο «Οι μετανάστες δεν είναι ασφαλείς στην Ελλάδα», η φλαμανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ, βασισμένο σε καταγγελίες της ανθρωπιστικής οργάνωσης Human Rights Watch, για κακομεταχείριση των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας υπογραμμίζεται ότι «η Human Rights Watch ζητά από την Ελλάδα να θέσει τέλος σε μια καταστροφική πολιτική ασύλου, στο πλαίσιο της οποίας ασυνόδευτα παιδιά συλλαμβάνονται και επαναπροωθούνται στην Τουρκία».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι το καλοκαίρι του 2009 οι ελληνικές διωκτικές αρχές συνέλαβαν εκατοντάδες μετανάστες σε εγκαταλειμμένα κτήρια στην Αθήνα, σε ένα αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Πάτρα και σε νησιά, που βρίσκονται δίπλα στα παράλια της Τουρκίας.
«Πολλοί από αυτούς, μεταφέρθηκαν σε κέντρα κράτησης στη Βόρεια Ελλάδα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και από εκεί, η ελληνική αστυνομία μετέφερε κατά τη διάρκεια μυστικών νυχτερινών επιχειρήσεων τους μετανάστες - ανάμεσα στους οποίους ασυνόδευτα παιδιά και ενδεχόμενους πρόσφυγες - στην άλλη πλευρά των συνόρων με την Τουρκία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με καταγγελίες της Ηuman Rights Watch, η ελληνική αστυνομία μετέφερε τους μετανάστες με ένα μεταλλικό πλοιάριο από την άλλη πλευρά των συνόρων, στον Έβρο ποταμό, από όπου τους παρέλαβαν οι τουρκικές αρχές για να τους επαναπροωθήσουν στη συνέχεια στο Αφγανιστάν.

«Οι παράνομες απελάσεις στην Ελλάδα έχουν αποκτήσει νέα μορφή. Οι μετανάστες συλλαμβάνονται σε όλη τη χώρα και στη συνέχεια μεταφέρονται στην Τουρκία. Τα άτομα, που χρήζουν προστασίας, δεν είναι ασφαλή», αναφέρει η εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης, Σιμόν Τρόλερ.

Επιπλέον, η φλαμανδική εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα αναγνωρίζει μόλις 0,05% από τους αιτούντες άσυλο, ως πρόσφυγες, από την πρώτη ακρόαση», ενώ, παράλληλα, ένας νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο δυσκόλεψε τη διαδικασία υποβολής έφεσης.
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ένα άτομο που χρήζει διεθνούς προστασίας ως πρόσφυγας, στην Ελλάδα να μην του παραχωρείται άσυλο σε πρώτο βαθμό και στη συνέχεια να έχει ελάχιστες πιθανότητες η έφεσή του να γίνει δεκτή», τονίζει το δημοσίευμα της «De Standaard».
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμα πάρει θέση σχετικά με την ουσιαστική κατάργηση, από την πλευρά της Ελλάδας, του δικαιώματος ασύλου ή του δικαιώματος έφεσης κατά της απόρριψης αιτήσεων παραχώρησης ασύλου», υπογραμμίζει η Human Rights Watch.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα τονίζει ότι η ανάληψη της εξουσίας από τους Σοσιαλδημοκράτες υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου που διατηρεί και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών, πρέπει να οδηγήσει σε μια αλλαγή πολιτικής.
«Η παρακράτηση και η παράνομη απέλαση μεταναστών συνεχίστηκε για ένα ανεπίτρεπτα μακρό χρονικό διάστημα. Τώρα που υπάρχει νέα κυβέρνηση, πρέπει τόσο η Αθήνα, όσο και οι Βρυξέλλες να αναλάβουν δράση, θέτοντας τέλος στις καταχρήσεις, προστατεύοντας τους ανήλικους μετανάστες και τέλος, μεταρρυθμίζοντας την πολιτική παραχώρησης ασύλου», συμπληρώνει η Ηuman Rights Watch.

ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ...ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΙ 100 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
15-10-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KANENA PROVLIMA NA FIGOUN KAI NA PANE STO VELGIO. GIA AUTO STENAXORIESE RE PREZA ???. RE MAS DOULEVETE???

Ανώνυμος είπε...

nai siga na min tous paroune oi Velgoi kai malista oi Flamandoi pou eine apo tous pio megalous Ratsistes kai fasistaria stin europi
makari alla den to vlepo ex allou kaiaftoi exoune ta dika tous povlimata me tous marokinous tous Zairinous kai epi pleon tous exoune pnixei ou boulgaroi oi roumanoi kai polonoi metanastes
ekei na deite ti gamisi peftei

Ανώνυμος είπε...

a kai pou eisai...skata sta moutra sou malaka poy thes na logokrineis kai ta sxolia,malaka mhn ksanamiliseis gia logokrisia