Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ STAGE...ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ...ΤΟΥ ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ STAGE ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ...ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ....ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία φορέων του Δημοσίου θα φέρει η απομάκρυνση των απασχολούμενων με stage, καθώς κάλυπταν ουσιαστικά τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού. Αναστάτωση επικρατεί και στους ίδιους τους εργαζομένους, οι οποίοι παρά την πολυετή προϋπηρεσία φοβούνται πως θα μείνουν τώρα στον δρόμο.

Σήμα κινδύνου έχει σημάνει σε νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία, όπου υπηρετούσε μεγάλος αριθμός εργαζόμενων μέσω stage. Στο διοικητικό προσωπικό του ΙΚΑ απασχολούνται 9.500 μόνιμοι και 1.500 άτομα με συμβάσεις- ποσοστό δηλαδή 14% του δυναμικού. «Το ΙΚΑ έχει ήδη πρόβλημα υποστελέχωσης και γι΄ αυτό δεν μπορούν να βγουν εγκαίρως οι συντάξεις και τα ένσημα», σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ Βασίλης Κόκκαλης και προβλέπει πως σε περίπτωση που φύγουν και οι stagers και δεν έρθει άλλο προσωπικό «θα ενταθεί το πρόβλημα».

Αλλά και στον ΟΓΑ θα υπάρξουν δυσλειτουργίες, καθώς εδώ και 4 χρόνια απασχολούνται άτομα με προγράμματα stage σε κρίσιμες θέσεις. «Έφτιαξα το αρχείο οικογενειακών επιδομάτων στον Οργανισμό μαζί με μία μόνο μόνιμη υπάλληλο», σχολιάζει ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων με stage στον ΟΓΑ Παναγιώτης Πελέκης, που τώρα αγωνιά για το μέλλον του. «Το αν είμαι εργαζόμενος που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες ή μαθητής, το ξέρουν καλά» επισημαίνει.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε μεγάλα νοσοκομεία. Από το 2008 στον «Ευαγγελισμό» προσελήφθησαν μόνο 60 μόνιμοι εργαζόμενοι, ενώ στο ίδιο διάστημα έγιναν και 50 τοποθετήσεις συμβασιούχων (25 με οκτάμηνες συμβάσεις και 25 μέσω stage). Την εικόνα αυτή περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας, υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή παραμένουν κενές 1.410 οργανικές θέσεις.

Νευραλγικές ανάγκες του νοσηλευτικού τμήματος, του ραδιολογικού- ακτινολογικού, καθώς και των ιατρικών εργαστηρίων καλύπτουν οι απασχολούμενοι με stage και στο «Λαϊκό Νοσοκομείο», όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος των εργαζομένων και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΟΕΔΗΝ) Τάσος Αντωνόπουλος. Κατάρρευση των βαρδιών θα σημάνει η απομάκρυνση των stagers, σύμφωνα με τον Απόστολο Χατζάρα, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», αφού- όπως αναφέρει- δεν θα βγαίνουν τα καθημερινά, πρωινά και απογευματινά, προγράμματα. «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στη διοίκηση για μόνιμες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις, η λύση των stage έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια», τονίζει και προσθέτει πως παρ΄ ότι ήταν ανειδίκευτο προσωπικό, «βρισκόταν στην πρώτη γραμμή παραγωγής».

Θολό είναι το τοπίο και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς ακόμα και οι συν δικαλιστές εργαζόμενοι δεν έχουν εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που απασχολούνται μέσω stage. Σύμφωνα με αδρές εκτιμήσεις, οι «ασκούμενοι» δεν ξεπερνούν τους 200, ωστόσο ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος, εάν συνυπολογιστούν αυτοί που εργάζονται στα Κέντρα Υγείας και τις υπόλοιπες μονάδες και οργανισμούς στον χώρο της Υγείας.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STAGE...

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2009

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den ginetai na monimopoihthoyn oloi

kai giati ta bysmata na ginoyn monima

mhpos yphrxan diafanoi diadikasies kai toys proselaban sta stage...

fysika kai apolysi kai meta sobaros diagonismos....

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 11:18. Έλεος πιά με τις μονιμοποιήσεις.

Ανώνυμος είπε...

preza xereis ti paei na pei stage? kai an nai pos tha ginei na nomimopoithoune oloi aftoi? diladi ande pali o malakas o ellinas na plironei tous dimosious gia na ton trexoune apo ton anna ston kaifa gia mia gamosfragida

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα τέρμα το Δημόσιο ρε αγόρι μου, για όλους, Μα με τον πούστη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ???
ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ.
ΠΡΟ-ΓΡΑΜ-ΜΑ.
ΣΥΜ-ΒΑ-ΣΗ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΙ'ΕΓΩ ΣΤΕΙΤΖ.
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.
ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΗΜΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΙΤΖ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟ.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΣΤΕΙΤΖ, ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.
ΑΥΤΗ Η ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ.
ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΩΛΗΤΗΣ Η ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΣ.
ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ.
ΤΟΣΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΕΙΤΖΑΔΕΣ???

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να γλινουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι πρέζα, να μην υπάρχει κανένας ιδιωτικός, να μην υπάρχει καν ιδιωτική πρωτοβουλία. Τι μαλακίες είναι αυτές ρε; Αν έιναι ένα πράγμα που θα γουστάρω απο το Πασοκ ή την Ν.Δ-αφού αυτοί ευθύνονται-είναι επιτέλους να βάλουν ένα τέλος στον κηφηνισμό. Σκούξε όσο θες εσύ και η Παρήγα.

shin0bi είπε...

Καλά κάνει το παλιοΠΑΦΟΚ και τα κόβει τα stage. Θα διορθώσει επιτέλους τη μαλακία του. Εννοείται ότι όλοι αυτοί δεν έχουν αξιωματικό δικαίωμα μονιμοποίησης όπως σίγουρα ήλπιζαν οι περισσότεροι. Δυστυχώς θα πάρει η μπάλα και κάποιους που όντως είχαν πάει από ανάγκη. Γιατί δεν νομίζω να πήγαν όλοι από ανάγκη εκεί.
Και να προκηρύξει διαγωνισμούς με το ΑΣΕΠ κια ας τους δώσει μια μοριοδότηση για το χρόνο που δούλεψαν.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε μαλακα ΠΡΕΖΑ. Γιατι να μονιμοποιηθούν? Εγω μαλακας ειμαι και δεν φιλησα κατουρημενη ποδια βουλευτη να με βαλει στα stage και να διοριστω μετα απο χρονια; Να τα βαλω στο κωλο μου τα πτυχια μου και τα μεταπτυχιακα μου και τα σκατα μου?
Εχω ενα σκατα μορια δηλαδη τι να τα κανω???????
Αντε ρε βλακα που θες και μονιμοποιηση!
(στο συγκεκριμενω ποστ σε βριζω, στα αλλα δεν εχω προβλημα)

Ανώνυμος είπε...

Άλλο η μοριοδότηση ρε παιδιά και άλλο οι μαλακίες του Πρεζάκια και του Τσίπρα ή της Παπαρορήγα

Ανώνυμος είπε...

Ναι ας τους μονιμοποιήσουν όλους και ας δουλεύουν 1000 μαλάκες όλοι κι όλοι για τα διορισμένα αρχίδια. Πρέζα κόψτην, σε έχε πειράξει

Κωνσταντίνα είπε...

Καλό θα ήταν πριν αναρτήσει κάποιος ένα άρθρο-άποψη να σκέφτεται λιγάκι...ποιός μπορεί να υποστηρίζει ότι πρέπει όχι μόνο να νομιμοποιήσουμε το ρουσφέτι αλλά και να επιβραβεύσουμε τους ωφελιμένους-βύσματα χαρίζοντας τους μια θέση στο Δημόσιο;;;;;;;; Μόνο ένας συμβασιούχος stage-βύσμα....άντε και η μάνα του!!!