Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2009

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΤΑ STAGE ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΛΙΟ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΧΩΝ...ΜΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...

Ως εργαλείο για το εμπόριο ψυχών χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. τα stage, υποστήριξε χθες, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου (φωτ.), ανακοινώνοντας
κι αυτός την οριστική κατάργησή τους.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάγονται όλες οι θέσεις εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στο ΑΣΕΠ και μόνο στο ΑΣΕΠ και τόνισε:

«Ξεκαθαρίσαμε πλήρως τη θέση μας. Τα stage είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους νέους. Είναι, όμως, χρήσιμα, όταν χρησιμοποιούνται στην αγορά εργασίας ως μέθοδοι μαθητείας, με τρόπο διάφανο και επωφελή για τη νέα γενιά που θα βγει στην αγορά εργασίας και όχι ως εργαλείο για το εμπόριο ψυχών και την εξασφάλιση πολιτικής πελατείας, όπως τα χρησιμοποίησε κατ' επανάληψη η κυβέρνηση της Ν.Δ. Ηρθε η ώρα επιτέλους να κάνουμε τις αρχές της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών πράξη. Και ξεκινάμε από όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο Δημόσιο».

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΓΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PART TIME ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΕΤΣΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΕΥΤΟΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ STAGE ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΜΕ ΤΑ STAGE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ,ΩΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ,ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
24-10-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι με τα stage. Εκτός από τα βυσματούχα γλυφτρόνια εκεί έξω, υπάρχει κανείς που πραγματικά νομίζει ότι χρειαζόμαστε κι άλλους δημοσίους υπαλλήλους; Έλεος!