Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

ΕΚΟΨΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΤΙΣ 5 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ...

ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ...

Σε μείωση του προσωπικού τους προχώρησαν περισσότερες από μία στις πέντε επιχειρήσεις φέτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου για το 2009, που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Δημ. Αρμενάκης ανέφερε ότι το περιβάλλον που λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις μοιάζει αβέβαιο και παρά το γεγονός ότι το εμπόριο εξακολουθεί να εμφανίζεται από τα στοιχεία ως ο μέγας εργοδότης στην ελληνική οικονομία, η ανεργία αυξήθηκε και στον κλάδο του εμπορίου ενώ το 40% περίπου των ΟΕ - ΕΕ και ατομικών επιχειρήσεων είδαν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους να μειώνονται.

Σε ότι αφορά στα θέματα της επικαιρότητας, είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση όπως αυτό για τον Τειρεσία αναφερόμενος στο ασφαλιστικό τόνισε ότι το εμπόριο είναι υπέρ του αριθμού των ασφαλιστικών ταμείων και υπέρ της ενοποίησης επικουρικών με τα ταμεία πρόνοιας. Ζήτησε να μπει τάξη στην πολυνομία της εργατικής νομοθεσίας.

Για τα φορολογικά μέτρα ανέφερε ότι επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία στην αγορά. Ο ίδιος σημείωσε ότι από την έρευνα προκύπτει ενίσχυση του ρυθμού συγκέντρωσης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπει στην ατζέντα συζήτησης με την κυβέρνηση άμεσα στο θέμα της εμπορικής χωροταξίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Β. Κορκίδης ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές τα μέτρα της κυβέρνησης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν είναι αρκετά για να αναστραφεί το κλίμα και τελικά την ανακούφιση που πρόσφεραν ορισμένα από αυτά την "παίρνουν πίσω τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης".
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, συνέχισε ο Β. Κορκίδης, για τα Χριστούγεννα αναμένεται ο μέσος έλληνας να αγοράσει 10 δώρα αξίας περίπου 42 ευρώ το ένα και θα ξοδέψει περίπου 420 ευρώ μέχρι 700 ευρ. Το ποσό αυτό, όπως είπε ο Β. Κορκίδης, είναι χαμηλότερο από παλαιότερα έτη ενώ εκτιμάται ότι η αγορά συνολικά θα κινηθεί χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα γύρω στο 15%.

Στην έρευνα, η πλειονότητα των επιχειρήσεων δήλωσε ότι οι πωλήσεις είναι μειωμένες το 2009. Από τις απαντήσεις συμπεραίνεται ότι το 2009 υπάρχει επιδείνωση της κερδοφορίας. Τρεις στις τέσσερις ΑΕ και ΕΠΕ διατηρούν την επενδυτική τους δραστηριότητα αμετάβλητη και μια στις πέντε τις μειώνει. Μόνο μια ισχνή μειονότητα πραγματοποιεί περισσότερες επενδύσεις.
Ακόμη ασθενέστερη εκτιμάται η επενδυτική δραστηριότητα των ΟΕ και ΕΕ και ατομικών επιχειρήσεων. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν δυσάρεστη έκπληξη για τις εμπορικές επιχειρήσεις όπως αναφέρεται στην έκθεση καθώς οι περσινές τους προβλέψεις απέχουν πολύ από τις φετινές τελικές τους εκτιμήσεις.

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε μαλακα πρεζα γιατι δεν γραφεις τιποτα για την τεγοπουλου?

μηπως ο server σου ειναι μεσα στην ελευθεροτυπια????

και πως μαθαινεις ολες τις ρατσιστικες επιθεσεις τοσο γρηγορα και αναλυτικα?

συνεργαζεσαι με συλλογους αλλοδαπων και αυτοι σου δινουν τζαμπα ναρκωτικα??

κατι μου ειπε ενα πουλακι..