Παρασκευή, Νοεμβρίου 06, 2009

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ,ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ 17ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ --ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΟΥ...
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΣ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ FLORAL ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΚΟΜΗ...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΟΥ.

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε 17χρονος Αφγανός μετανάστης λίγο πριν τις 7 το απόγευμα σήμερα στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους, όπως καταγγέλλει στο tvxs.gr, o κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, μέλος της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Οι αστυνομικοί πλησίασαν το νεαρό και τον διέταξαν να κατεβάσει τα παντελόνια του και στη συνέχεια τον χτύπησαν.

Φίλος του 15χρονου, επίσης μέλος της Αφγανικής Κοινότητας, που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό, επενέβη και ρώτησε γιατί τον χτυπούσαν. Τελικά συνέλαβαν και τους δύο και τους μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεων.

Αφγανοί και μέλη της Κίνησης έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας την απελευθέρωση των ομοεθνών τους. Η αστυνομία παρενέβη και προσπάθησε να τους διώξει. Μέλη, ωστόσο, της Κίνησης τους τόνισαν ότι πρόκειται για νόμιμη κινητοποίηση της αφγανικής κοινότητας και πως έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν.

Η Αφγανική Κοινότητα επικοινώνησε με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ζήτησε συγνώμη και υποσχέθηκε ότι θα αφεθούν ελέυθεροι. Ο διοικητής του τμήματος, ωστόσο, δήλωσε πως ο φίλος του 15χρονου θα περάσει αύριο από αυτόφωρο, με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής. Ο ανήλικος Αφγανός αφέθηκε τελικά ελεύθερος, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν καταφτάσει στο αστυνομικό τμήμα.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό ωμής ρατσιστικής βίας της αστυνομίας, που θυμίζει τα προηγούμενα περιστατικά με τα δημόσια ξεβρακώματα που έγιναν στην ίδια περιοχή. Η αντιμετώπιση ότι φταίνε οι ίδιοι και άρα παραπέμπονται είναι απαράδεκτη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στις επιχειρήσεις σκούπα σε βάρος των προσφύγων», δηλώνει ο κ. Κωνσταντίνου.

Ο αντιπρόεδρος της Αφγανικής Κοινότητας, Παστούν Ζαλμάι, που βρίσκεται έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, τονίζει ότι «αυτό που ζητάμε είναι κάθε μετανάστης που σταματούν στο δρόμο να μην τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης. Δεν είναι δυνατόν να χτυπούν και να ξεβρακώνουν τον καθένα, πόσο μάλλον ένα ανήλικο παιδί. Εμείς περιμένουμε να αφεθεί και ο δεύτερος προσαχθής και μόλις γίνει αυτό θα πάμε ήρεμα στα σπίτια μας. Αν όμως επαναληφθεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό, θα βγούμε στους δρόμους για την αξιοπρέπειά μας».

ΠΡΕΖΑ TV
6-11-2009


tvxs.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο διακτινιζομενος επαγγελματιας 'αντιρατσιστης' τηλε-σταρ Κωνσταντινου τι σκαρωσε παλι?? Η κρατικοδιαιτη Βηχου που ειναι??

Ανώνυμος είπε...

κι εώ πλακωθηκαν Νιγηριανοί και μαζευτκαν απ' εξω απ το σπίτι. Ειναι ρατσιτστικό να ζητήσω να αδειασουν τουλάχιστον το πεζοδρόμιο?

Pink Floyd είπε...

δηλαδη φιλε ανωνυμε πιστευεις οτι στηθηκε ολο αυτο το σκηνικο απο εναν 17χρονο και εναν 15χρονο??και η αστυνομια ειναι"αθωα"??ε δεν μας εχει συνηθισει η ελας,σε αβροτητες και σε καλη συμπεριφορα,ειδικα απεναντι σε μεταναστες.και παντα εχουν ετοιμη την κατηγορια.'αντισταση κατα της αρχης'το...αιωνιο εγκλημα.αντισταθηκε ο 15χρονος στους πανοπλους της εξουσιας,ας γελασουμε...

http://andreas-pinkfloyd.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ΠΡΕΖΑ.

Τι να πω γι'αυτό το περιστατικό για ακόμη μια φορά.
Πραγματικά ντρέπομαι γι'αυτά που γίνονται.
Δεν έχω λόγια....

Πάντως ΠΡΕΖΑ με τα προήγουμενα 2 περιστατικά που αναφέρεις στο άρθρο σου, μάλλον είχες δίκαιο.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει την αποψή μου ακόμη για τον υπουργό μας.
Δεν ξέρω παλιά όταν ήταν αυτή κυβέρνηση στην εξουσία τη γινόταν στην ΕΛ.ΑΣ, και ίσως γι'αυτό το λόγο δεν έχω συγκεκριμένη άποψη και εικόνα. Οπότε πιστεύω να με καταλαβαίνεις κατά κάποιο τρόπο.

Τέλος πάντων, αν αληθεύει αυτό που έγινε, να ντρέπονται αυτά τα άτομα που βρίσκονται στην ΕΛ.ΑΣ, γιατί μόνο καλό δεν της κάνουν, παρά βρωμίζουν την εικόνα της.
Με κάνουν και μένα να ντρέπομαι και μάλλον θα αρχίσω να καταλαβαίνω και ακόμη περισσότερο το κόσμο, ότι κόσμος κι αν είναι.

Καλή σου μέρα και σε σένα και σε όλους.

"Η ζωή είναι πολύ όμορφη για να την κάνουν κάποιοι άσχημη."

Johnnie.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους 11.59 και 12.09!
Αυτοί ξεβρακώνουν μόνοι τους
τον σκατοφασισμό τους.
Ουστ, βρωμίληδες.

Ανώνυμος είπε...

μη τσιριζεις σαν αδερφη για καθε ξενο ρε.

που ξερεις τι φρουτο ηταν..

μαλακα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους 11.59 και 12.09!
Αυτοί ξεβρακώνουν μόνοι τους
τον σκατοφασισμό τους.
Ουστ, βρωμίληδες.



κοφτε επιτελους τισ μαλακιες κλισε περι ρατσισμου, και ξυπνηστε να δειτε οτι υπαρχει σοβαρο πραγματικο προβλημα ζωα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙ Η ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΟΠΥΤΟΥΡΑ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΣΩΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ.
ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

mounopana ! ! ! ! !