Τρίτη, Νοεμβρίου 10, 2009

2000 ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ,ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ...ΩΣ ΠΟΤΕ;;;

Επιστολή με εικόνες απόγνωσης από την πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Ηλεία έστειλε προς υπουργό Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα ο νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του στα σοβαρότατα προβλήματα της οικιστικής αποκατάστασης του νομού.

Οπως καταγγέλλει ο νομάρχης, η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων έχει τελματώσει, καθώς μέχρι σήμερα 2.000 αιτήσεις πολιτών εκκρεμούν και δεν έχουν χρεωθεί ακόμα σε αρμόδιο υπάλληλο για διεκπεραίωση. «Για την αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας, αν συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, το πρόγραμμα θα επιμηκυνθεί στα 10 χρόνια, με άμεσες συνέπειες οι πληγέντες να υποφέρουν στα λυόμενα για πολύ καιρό», αναφέρει ο κ. Καφύρας και παραθέτει πλήθος στοιχείων της όλης κατάστασης:

Σε ό,τι αφορά τις ανακατασκευές κτισμάτων από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, σε σύνολο 1.107 κτισμάτων έχουν εκδοθεί, 17 μήνες μετά, μόνο 86 εγκρίσεις Δωρέαν Κρατικής Αρωγής (ΔΚΑ), δηλαδή ποσοστό μικρότερο του 8%.
Σε ό,τι αφορά τις επισκευές, σε σύνολο 3.410 κτισμάτων έχουμε μόνο 1.181 εγκεκριμένες άδειες επισκευής, ήτοι ποσοστό μικρότερο του 35%.

Οπως επισημαίνει ο κ. Καφύρας, σε ό,τι αφορά τα λοιπά πυρόπληκτα κτίσματα (αποθήκες, σταβλικές εγκαταστάσεις κ.λπ.) από τα 739 ολοσχερώς κατεστραμμένα κτίρια έχουν εκδοθεί μόνο 393 βεβαιώσεις καθορισμού Δωρεάν Κρατικής Αρωγής, δηλαδή ποσοστό μόνο 53%.

Ο νομάρχης Ηλείας ζητεί την άμεση στελέχωση του ΤΑΠ με τουλάχιστον 15 πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες και 5 διοικητικούς υπαλλήλους, να γίνει άμεση χρηματοδότηση και προγραμματισμός απρόσκοπτης και διαρκούς ροής πιστώσεων για το πρόγραμμα της οικιστικής αποκατάστασης. Αμέση καταβολή ποσού 7.500.000 Α, παράταση προσθεσμιών υποβολής αιτήσεων για σεισμόπληκτα και πυρόπληκτα τουλάχιστον 6 μηνών, έκδοση ΚΥΑ ή τροποποίηση της υφιστάμενης για τη ρύθμιση της χορήγησης Δωρεάν Κρατικής Αρωγής σε πληγέντα κτίσματα και από προγενέστερους σεισμούς, εφόσον δεν έχουν τύχει στεγαστικής συνδρομής στο παρελθόν και σήμερα κρίνεται επείγουσα η ανάγκη αποκατάστασης, να γίνει παραχώρηση 20 λυόμενων οικίσκων για επείγουσες ανάγκες ανθρώπων που έχουν υποβάλει αίτημα χορήγησης στεγαστικής αποκατάστασης.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ,ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΙΑ;;;
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: