Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2009

ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ 22ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΦΩΤΙΑΣ...

ΒΡΗΚΑΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΤΗΝ ΠΑΛΕΎΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ;;;

Δέκα νεαροί, ηλικίας 20-24 ετών, καταζητούνται από την Αστυνομία με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Μετά τα έξι εντάλματα σύλληψης που είχαν ακολουθήσει τις τέσσερις συλλήψεις νεαρών στη μονοκατοικία του Χαλανδρίου τον Σεπτέμβριο, εκδόθηκαν άλλα πέντε την περασμένη Πέμπτη.

Το ένα από αυτά τα εντάλματα αφορούσε την 22χρονη φοιτήτρια που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μίμη Ανδρουλάκη, στον Καρέα. Στην Αστυνομία, μάλιστα, αισιοδοξούν ότι εντός των ημερών θα υπάρξουν νέες εξελίξεις τόσο στον εντοπισμό κατηγορουμένων όσο και στη διεύρυνση του κύκλου υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση.

Η συλληφθείσα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην ανακρίτρια για να απολογηθεί. Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροήν, έκρηξη από κοινού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροήν. «Βρέθηκαν αποτυπώματα»
Η φοιτήτρια συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος εις βάρος της ιδίας και άλλων τεσσάρων νεαρών, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό τι στοιχεία έχει η Αστυνομία. Όπως έχει διαρρεύσει πάντως, τα δακτυλικά της αποτυπώματα βρέθηκαν σε κινητό αντικείμενο που είχε βρεθεί στη μονοκατοικία του Χαλανδρίου, τον Σεπτέμβριο. Η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων στάθηκε δυνατή καθώς η κοπέλα είχε προσαχθεί στο παρελθόν ως ύποπτη για συμμετοχή σε επεισόδια. Πάντως, η ίδια αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση με τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Με τα νέα εντάλματα ο συνολικός αριθμός των κατηγορουμένων από την Αστυνομία για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς φθάνει τους 15. Τρεις νεαροί είναι προφυλακισμένοι, μία κοπέλα έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, η 22χρονη που συνελήφθη το Σάββατο απολογείται σήμερα και οι υπόλοιποι 10 αναζητούνται.
Η ΣΥΛΛΗΨΗ της 22χρονης φοιτήτριας έγινε προχθές στις 5.30 τα ξημερώματα καθώς περπατούσε στην οδό Πατησίων, κοντά στο Πολυτεχνείο. Συνοδευόταν από δύο νεαρούς οι οποίοι προσήχθησαν στην Αστυνομία και όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση αφέθησαν ελεύθεροι.


Οι πληροφορίες για τον εντοπισμό της δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με κάποιους κύκλους είχε απομακρυνθεί από σπίτι που ήταν υπό παρακολούθηση και σύμφωνα με άλλους βρισκόταν σε καφετέρια με άλλους νέους.

Μετά τη σύλληψη ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της 22χρονης στα βόρεια προάστια, προκειμένου να συλλεγούν στοιχεία, όπως αποτυπώματα και υλικό DΝΑ, ώστε να προχωρήσει η έρευνα. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν είναι αισιόδοξοι όσον αφορά την έρευνα στο σπίτι των γονέων της καθώς η φοιτήτρια τον τελευταίο καιρό απέφευγε να μένει εκεί.

Της σύλληψης είχε προηγηθεί η βομβιστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη- ο ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μαγειρικό σκεύος και ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιεί η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ...
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ...


ΠΡΕΖΑ TV
16-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: