Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

Με αφορμή την πρόσφατη Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σχετικά με την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες, τονίζουμε τα εξής:
Σε ένα σύγχρονο, πολυπολιτισμικό και εκκοσμικευμένο κράτος, που σέβεται τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων, είναι αναγκαίο και οι εκπαιδευτικοί θεσμοί να αντιμετωπίζουν με πνεύμα ανεξιθρησκίας και ουδετερότητας το προσωπικό «πιστεύω» των μαθητών και των οικογενειών τους, όποιο και αν είναι. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και ο πλήρης σεβασμός στις πεποιθήσεις τους.

Ο ανεξίθρησκος χαρακτήρας του σχολείου πρέπει να διασφαλίζεται σε όλες τις πλευρές της λειτουργίας του, στο σχολικό πρόγραμμα, στις καθημερινές δραστηριότητες στην εν γένει λειτουργία του σχολείου.

Η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται σε ένα επιμέρους ζήτημα, την ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων στις σχολικές αίθουσες, που είναι ωστόσο σημαντικό. Γενικότερα, η εκπαίδευσή μας πρέπει επιτέλους να απαγκιστρωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Εκκλησίας και προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος. Μια αναγκαία λύση, που ήδη από την αρχή του αιώνα μας είχε υποστηρίξει επαρκώς στη Βουλή ο Α. Παπαναστασίου.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΕΖΑ TV
5-11-2009

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχίδια!!!!
ότι μαλακία σας έρθει την τσαμπουνάτε...
Καταργήστετα όλα ρε, σβήστε κάθε παράδοση, ας γίνουμε νιου γιορκ κ όποιον πάρει ο χάρος...
Είστε αξιολύπητοι και τραγικοί.....
Η Ελλάδα είναι μια χριστιανική ορθόδοξη χώρα, σας αρέσει ή όχι!
Απο κεί και πέρα δεν καταπιέζει κανείς κανέναν στο τι θέλει να πιστευει.αλλο το ένα και άλλο το άλλο όμως!!
Αντε απο κεί κουλτουριάρηδες της πούτσας...

Giaka είπε...

Ανωνυμε,μη βριζεις και καταριεσαι,Ειναι αμαρτια.Και μιας και εισαι και χριστιανος,απλα συγχωρεσε μας

Ανώνυμος είπε...

μαλάκες του συριζα συνεχίστε έτσι...το 2% ειναι κοντα..ότι μαλακία βγει στα μμε είναι από πίσω ο συριζα..εμπρος βγειτε και στους δρομους να υποστηριξετε και τους φουκαριαρηδες πατριωτες φτωχους εργαζομενους του ολπ..εξω οι κακοι κινεζοι..ο ολπ σε ελληνικα και κρατικα χερια...

Ανώνυμος είπε...

ναι, αw μην γίνουμε νεα υορκη, ας παραμεινουμε ισραήλ, που έχουμε μαζέψει όλες τις εβραικές θρησκείες, όλους τους θεούς τους, που μέγιστος εχθρός τους είναι και παραμένει το ελευθερο πνεύμα και ότι αντιπροσωπευει η αρχαιοελληνικη παιδεία.

Ανώνυμος είπε...

Ε,καλα τωρα.....
Ολοι οι κοσμοπολιτες χαιρετιζουν τετοιες αποφασεις!
Το αντιθετο θα ηταν παραδοξο.
Εδω οι ΣΥΡΙΖαιοι αγωνιζονται να μας φορτωσουν ολους τους μουσουλμανους λαθρομεταναστες που μας στελνουν οι Τουρκοι δουλεμποροι,στα θρησκευτικα συμβολα θα κολλουσε?
Αν ειναι δυνατον.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ 1.5% ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΠΡΟΑΦΡΙΚΑΝΟΠΑΚΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

agapiti fili min psaxnete apantisisi se ayto to tema rotise tin eklisia tis perioxisoy posi gami ginonte tomina kita posi sto dimarxio kita to pasxa poso kosmo exi i eklisia ke ta katalabis poli kala ti malakies lene sto siriza topa pos ginete stelexi toy siriza na ine ke epitropi se eklisies ine tema diereynisis apo psixiatro

Ανώνυμος είπε...

ναι μονο το πασχα εισαστε χριστιανοι πουλακια μου...αληθεια εσεις δε μας ειχατε πρηξει πριν απο τις εκλογες οτι ο συριζα δε θα παρει ουτε 1%?ΠΟΝΕΣΕ ΛΙΓΟ Ε?...ρε ψοφαει η εποχη σας συντηρακλες και το εχετε καταλαβει γι αυτο λυσατε

Ανώνυμος είπε...

Tι λες γι'αυτό πρέζα; Συμφωνοί με όσα υποστηρίζεις εδώ;